miercuri, 29 mai, 2024

Unde a fost surprinsa Adina Florea, propunerea pentru sefia DNA, cu o zi inainte de anuntul lui Tudorel Toader

Distribuie:

Publicat:

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, trebuie să anunţe luni dacă o mai propune luni preşedintelui pe Adina Florea pentru funcţia de procuror şef al DNA, după avizul negativ al CSM. Cu o zi înainte, duminică, Florea a fost văzută la o biserică, unde a aprins o lumânare.

Imaginile au fost surprinse de România TV, iar Adina Florea nu a dorit să acorde niciun fel de declaraţii reporterului prezent.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ numirea procuroarei Adina Florea la conducerea DNA, iar motivarea deciziei nu este deloc măgulitoare pentru candidată.

”Referitor la alegaţia 'Eu nu am fost niciodată un procuror independent, lucrez în Ministerul Public', Secţia pentru procurori remarcă existenţa unei confuzii evidente referitoare la noţiunea de independenţă, împrejurare de neconceput într-un astfel de cadru”, se arată în document.

”Confuzia doamnei procuror este cu atât mai gravă cu cât denotă o atitudine ideatică submisivă, care nu este congruentă cu calităţile necesare persoanei care va deţine cea mai înaltă funcţie de la nivelul DNA. Secţia pentru procurori apreciază că la nivelul întregului sistem, şi cu atât mai mult la nivelul DNA, este necesar a se asigura ocuparea funcţiilor de conducere de către persoane care să reprezinte o garanţie a independenţei şi imparţialităţii înfăptuirii justiţiei. Or, transmiterea unui mesaj public ce denotă existenţa unor factori externi cu posibile influenţe decizionale poate genera un impact negativ asupra încrederii în justiţie”, subliniază Secţia de procurori a CSM.

"Referitor la aptitudinile manageriale necesare funcţiei pentru care doamna procuror candidează, Secţia a remarcat, cu ocazia interviului, o rezistenţă scăzută la stres, o capacitate de analiză şi de sinteză reduse, precum şi anumite sincope în raportarea sa la anumite valori precum onestitatea şi imparţialitatea, atribute indispensabile personalităţii managerului", mai spun procurorii din CSM.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img