Urmeaza clipe grele pentru piata auto: Asociatia Germana a Industriei Auto se asteapta la un declin de 25% al vanzarilor

0
34

Vânzările auto pe piaţa europeană ar urma să scadă anul acesta cu un sfert, comparativ cu 2019, a estimat vineri Asociaţia Germană a Industriei Auto (VDA), transmite DPA, potrivit Agerpres.

"Pieţele internaţionale se confruntă cu un declin record", a avertizat preşedintele VDA, Hildegard Mueller.

Analiştii avertizează că cererea de maşini este afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19) şi de întreruperea lanţurilor de aprovizionare. În plus, producţia a fost oprită la multe fabrici, în urma măsurilor de izolare impuse pentru a opri răspândirea pandemiei.

În Germania, the VDA se aşteaptă ca în acest an să fie înmatriculate 2,8 milioane de noi maşini, un declin de 23% faţă de 2019.

În primele şase luni din acest an, vânzările auto în Germania, cea mai mare piaţă auto europeană, au scăzut cu 35%, la 1,21 milioane de unităţi.

Dar Mueller crede că sunt motive de optimism, deoarece a fost depăşită cea mai dificilă perioadă.

Agenţia de evaluare financiară Moody's se aşteaptă ca piaţa auto mondială să se contracte cu 14% în 2020. De asemenea, expertul Ferdinand Dudenhoeffer susţine că 100.000 din cele aproximativ 800.000 de locuri de muncă din sectorul auto din Germania ar putea fi în pericol din cauza crizei coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.