Urmeaza trei zile de proteste in fata Guvernului

0
31

 

Salariații din sectorul de activitate Asistență Socială au anunțat că vor organiza proteste în Piața Victoriei. Ei sunt nemulțumiți că mii de angajați din acest domeniu nu au primit salariile din luna septembrie. Protestele vor fi de mici dimensiuni, legislația în vigoare specificând că la asemenea manifestări pot participa cel mult 100 de persoane.

Protestele vor ține trei zile, de miercuri până vineri, și vor fi organizate de Federația Columna. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că 4.000 de angajați nu au primit salariile din luna septembrie. De asemenea, în luna noiembrie alți aproximativ 50.000 de salariați ar putea rămâne fără salarii.

„Consiliul Național al Federației Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România – COLUMNA, Federație reprezentativă la nivelul sectorului de activitate Asistență Socială, ce reprezintă interesele a peste 20.000 de membrii, va organiza în Piața Victoriei, în zilele de 4, 5 și 6 noiembrie 2020, acțiuni de protest având în vedere că 4.000 de salariați din DGASPC Bacău, Giurgiu și Neamț nu și-au primit salariile pentru luna septembrie, iar în luna noiembrie alte 15 județe vor intra în incapacitate de plată, lăsând fără salarii peste 50.000 de salariați. Menționăm că în actuala situație pandemică toți acești salariați și-au pierdut sau își vor pierde calitatea de asigurați în sistemul asigurărilor de sănătate”, au anunțat sindicaliștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.