marți, 7 mai, 2024

VAMA ALBITA: Documente false, descoperite la controlul de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari cu privire la doi barbati din Republica Moldova asupra carora au fost descoperite, la controlul de frontiera, documente false, un permis de conducere, respectiv un certificat de inmatriculare.

* In data de 26 septembrie , in jurul orei 16.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare intrarii in tara, cetateanul din Republica Moldova Adrian E., in varsta de 35 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in Republica Moldova.

“La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de inmatriculare prezentat la control pentru microbuzul in cauza, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total.” declara MIRICA IRINA – purtator de cuvant al S.T.P.F. Vaslui

Cu privire la cele constatate, Ivan C. a declarat ca nu are cunostinta despre faptul ca certificatul de inmatriculare prezentat la control este fals sau falsificat.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza pentru savarsirea infractiunii de uz de fals.

* O ora mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra in tara, ca pasager intr-un autocar marca Scania, inmatriculat in Republica Moldova, cetateanul din Republica Moldova Dumitru P.,  in varsta de 20 de ani.

In baza analizei de risc efectuate in fals de documente, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculului si pasagerilor, ocazie cu care, echipa comuna de control formata politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit in buzunarul interior al hainei lui Dumitru P. un permis de conducere cu inesmnele autoritatilor moldovene, eliberat pe numele unui alt cetatean moldovean. Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare si au constatat ca documentul in cauza nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals total.

In legatura cu cele constatate, Dimitru P. a declarat ca in autogara din municipiul Chisinau a fost rugat de o persoana necunoscuta de sex masculin sa transporte respectivul document in Portugalia, unde trebuia sa-l predea proprietarului, care ii achita contravaloarea biletului de autocar, pentru acest serviciu. Acesta a mai declarat ca nu are cunostinta ca documentul este fals ori falsificat.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img