vineri, 3 mai, 2024

VAMA ALBITA: Valuta nedeclarata, depistata la controlul de frontiera – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In Punctul de Trecere a Frontierei Albita, echipa comuna de control a descoperit asupra unui barbat cu cetatenie romana si R. Moldova importante sume de bani pe care acesta incerca sa le scoata din tara, fara a le declara la controlul de frontiera.

In ziua de 23 iulie , in jurul orei 20.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru a iesi din tara, conducand un autoturism marca BMW, Sergiu C., cu dubla cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 35 de ani.

In baza profilului de risc si a informatiilor detinute la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei Albita, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra persoanei, ocazie cu care, echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a descoperit asupra lui Sergiu C., ascunse si nedeclarate, urmatoarele sume de bani: 18.220 euro, 2.140 USD, 20 lire sterline si 1.247 lei moldovenesti.

Conform prevederilor legale, autoritatea vamala a luat masura retinerii in vederea confiscarii a sumelor de bani ce depaseau limita de 10.000 de euro (8.220 euro, 2.140 USD, 20 lire sterline si 1247 lei moldovenesti) si sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda in valoare de 3.000 lei.

Reamintim participantilor la traficul de frontiera ca in conformitate cu prevederile art. 653, al. 1, lit. i din H.G. 707/2006 „ neindeplinirea de catre persoanele fizice care trec frontiera a obligatiei prevazute la art. 3 din Regulamentul (CE) nr. 1.889/2005 al Parlamentului European si al Consiliului, de declarare in scris, la autoritatea vamala, a numerarului in valuta si/sau in moneda nationala care este egal sau depaseste limita stabilita prin regulament, aflat asupra lor, in mijloacele de transport ori in bagajele insotite sau neinsotite, precum si in colete. Numerarul nedeclarat in scris care depaseste limita stabilita de regulament se confisca.”
De asemenea, in conformitate cu art. 3, alin.1 din Regulament „  Orice persoana fizica ce intra sau iese din Comunitate si transporta numerar in valoare de 10 000 EUR sau mai mult declara aceasta suma autoritatilor competente din statul membru prin care intra sau iese din Comunitate”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img