Vanzarile de gaze naturale si electricitate ale OMV Petrom au scazut

0
46

Vanzarile de gaze naturale si electricitate ale OMV Petrom (SNP) au scazut cu 22,7% in trimestrul al treilea, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 8,68 TWh, in timp ce productia de hidrocarburi a inregistrat un declin usor, de 2,2%, la 178.000 barili echivalent petrol pe zi.

 Vanzarile de gaze si electricitate s-au situat la 11,24 TWh in trimestrul al treilea al anului anterior, in timp ce productia de hidrocarburi a atins in perioada respectiva 182.000 barili echivalent petrol pe zi.

La nivelul grupului austriac, vanzarile de gaze si electricitate au urcat semnificativ in perioada iulie-septembrie fata de acelasi interval al anului trecut, de la 85,94 TWh la 117,92 TWh, se arata intr-un comunicat al OMV.

In conditiile in care piata de gaze si electricitate ramane dificila, aceasta crestere este datorata exclusiv volumelor mai ridicate de trading. Desi vanzarile de gaze ale grupului au fost influentate negativ de cererea scazuta din Romania si de cresterea costurilor pentru aprovizionare din Turcia, renegocierea contractelor cu Gazprom si Statoil au contribuit decisiv la imbunatatirea rezultatelor afacerii cu gaze.

 OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o productie anuala de titei si gaze de 66 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual si detine o centrala electrica de 860 MW si un parc eolian de 45 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a circa 800 benzinarii.(sursa:mediafax.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.