vineri, 29 septembrie, 2023

VASLUI:Cursuri gratuite de calificare/recalificare pentru someri

Distribuie:

Publicat:

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui organizeaza gratuit cursuri de calificare/recalificare pentru someri. Persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca li se ofera astfel posibilitatea dobandirii cunostintelor teoretice si practice specifice unei noi meserii care sa mareasca sansele ocuparii unui loc de munca.

Planul de formare profesionalã pentru anul 2017 cuprinde o gamã variatã de meserii / ocupatii, incluzand cursuri de: calificare/ recalificare, initiere, perfectionare si specializare. Cursurile de calificare/ recalificare se adreseazã persoanelor cu studii diferite de pregãtire: invatãmant obligatoriu (inclusiv persoane care nu au absolvit invãtãmantul obligatoriu – la cursurile de nivel 1 de calificare); scoli de arte si meserii; scoli profesionale; liceu.

Pentru somerii cu studii superioare planul de formare profesionalã pentru anul 2017 cuprinde cursuri de initiere, perfectionare, specializare, care le oferã posibilitatea imbogãtirii pregãtirii profesionale si facilitarea gãsirii unui loc de muncã, ca de exemplu: Manager de proiect; Formator; Inspector Resurse Umane; Inspector in domeniul sãnãtãtii si securitãtii in muncã; Contabil, etc.

Din Planul de Formare Profesionala pentru anul 2017 putem enumera meserii/ocupatii ca:agent de securitate, agent de curatenie cladiri si mijloace de transport, asfaltator, barman, brutar, bucatar,coafor, cofetar-patiser, confectioner-asamblor articole din textile,contabil, cusator piese din inlocuitori, formator, frizer, infirmiera, inspector (referent) resurse umane, inspector in domeniul sanatatii si securitatii in munca, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, ingrijitoare batrani la domiciliu, competente comune – comunicare in limba engleza.

In luna ianuarie 2017 AJOFM Vaslui isi propune sa deschida doua cursuri de formare profesionala:  ”Tehnician maseur“ pentru 14 someri, in municipiul Vaslui, si “Lucrator in comert“ pentru 28 someri, in municipiul Barlad, iar In luna februarie 2017,  5 cursuri:

In municipiul Vaslui: Contabil (20 someri);

In muncipiul Barlad: ”Brutar” (28 someri) si “Lucrator in structuri pentru constructii“ (14 someri)

In municipiul Husi: Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie (28 someri); Formator (14 someri).

Cursurile sunt gratuite si pentru somerii neindemnizati aflati in evindenta agentiei ca persoane in cautarea unui loc de munca. Orice persoana care doreste sa beneficieze in mod gratuit de serviciile oferite de catre agentia noastra se poate inscrie pe baza unui dosar care cuprinde: copie dupa cartea de identitate, copie dupa certificatele de studii, adeverinta medicala din care sa reiasa ca este apt de munca sau are eventuale restrictii medicale.

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca care doresc sa urmeze unul din programele de formare profesionala mentionate, pot afla informatii suplimentare la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui din str. Spiru Haret nr. 5, etaj 1, camera 18, sau la telefon: 0235/318184.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img