marți, 7 mai, 2024

VASLUI: EXPO -ZOO AGROIND MOLDOVA , UN EVENIMENT ASTEPTAT DE AGRICULTORI

Distribuie:

Publicat:

In perioada 06-10 septembrie 2017 in Parcul Expozitional str. Husului din municipiul Vaslui, va avea loc cea de-a XV-a editie a expozitiei pentru zootehnie, tehnica agricola si industrie alimentara EXPO-ZOO AGROIND MOLDOVA.

Manifestarea va avea loc sub patronajul Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine „Ovismold” Vaslui si Asociatiei Crescatorilor de Animale Barlad, in parteneriat cu Consiliul Judetean Vaslui, Primaria municipiului Vaslui, Institutia Prefectului – Judetul Vaslui, Directia Agricola Judeteana Vaslui, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Vaslui, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale Vaslui.

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui va fi prezenta la aceasta manifestareprin prezenta unui stand, unde crescatorii de animale si toti participantii interesati vor putea primi informatii utile cu privire la activitatea desfasurata de acesta institutie.  Vor putea  primi consultatii cu privire la :
– autorizarea exploatatiilor de animale;
– identificarea si inregistrarea animalelor;
– respectarea conditiilor de sanatate si de bunastare a acestora;
– conditiile ce trebuiesc indeplinite de catre producatorii agricoli pentru   asigurarea calitatii produselor de origine animala si siguranta alimentelor;
– analizele de laborator ce pot fi efectuate in cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar si pentru Siguranta

Alimentelor Vaslui, atat in ceea ace priveste sanatatea animalelor cat si siguranta alimentelor.
Participanti la evenimentul expozitional vor fi crescatori de animale din judetul Vaslui dar si din tara, din specia ovine, bovine, cabaline, unitati zootehnice, statiuni de cercetare si dezvoltare rurala, anuntandu-si participarea, pana in prezent, un numar de 22 de crescatori de taurine, 6 crescatori de cabaline si 24 de crescatori de ovine.
Vor participa in calitate de invitati: domnul Petre Daea,Ministrul Agriculturii si  Dezvoltarii Rurale,reprezentanti ai ANSVSA, senatori si deputati din judetul Vaslui, Prefectul judetului Vaslui, Presedintele Consiliului Judetean Vaslui,prefecti si presedinti ai consiliilor judetene din zona Moldovei, primari din judetul Vaslui, cadre universitare din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ‘’ Ion Ionescu de la Brad’’ Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img