miercuri, 29 mai, 2024

Vasluieni depistati in trafic, la volan, desi consumasera bauturi alcoolice

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera  care isi desfasoara activitatea pe raza judetului Vaslui au depistat in trafic doi barbati conducand autoturisme, desi consumasera bauturi alcoolice.

In dupa-amiaza zilei de sambata,7 martie, in jurul orei 19.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni, pe timpul executarii unei misiuni de Post Control pe comunicatia Husi –Murgeni, in loc. Lunca Veche, judetul Vaslui, au facut semnal regulamentar pentru a opri in trafic un autoturism marca Audi, inmatriculat in judetul Constanta, conducatorul auto refuzand sa opreasca.

Politistii de frontiera au informat coordonatorul turei serviciu, acesta din urma dispunand ca un alt echipaj care se intorcea din misiune sa opreasca autoturismul respectiv.

“Dupa cea de-a doua incercare nereusita de a opri regulamentar, in trafic, autoturismul marca Audi,  s-a procedat la urmarirea autoturismului, reusindu-se  oprirea acestuia dupa aproximativ 7 km, in loc. Vetrisoaia, jud. Vaslui.In urma legitimarii conducatorului auto, s-a constatat ca acesta se numeste Eugen C., este cetatean roman, are 30 de ani, domiciliaza in Bucuresti si ca emana o puternica halena alcoolica.”a declarat Irina MIRICA,purtator de cuvant al S.T.P.F Vaslui.

Politistii de frontiera l-au sanctionat contraventional pe Eugen C. cu amenda in valoare de 1500 lei pentru refuz de legitimare.

Concomitent, a fost informat Postul de Politie Vetrisoaia, politistul care s-a deplasat la fata locului urmand a lua masurile legale care se impun.

Duminica,8 martie, in jurul orei 20.00, la P.T.F. Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a iesi din tara,  conducand un microbuz marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in Irlanda,  Ion C., cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, in varsta de 39 de ani.

Cu ocazia controlului de frontiera, politistii de frontiera au constatat faptul ca Ion C. se afla sub influenta bauturilor alcoolice si emana o puternica halena alcoolica.

“Cetateanul in cauza a fost condus de catre un echipaj din cadrul S.P.F. Husi, la Politia Municipiului Husi, unde a fost testat cu aparatul DRAGER ALCOTEST 8510RO, rezultatul fiind de 0.65 mg/l in aerul expirat, ulterior, fiind condus si la sectia Primiri Urgente din incinta Spitalului Municipal Husi, unde i-au fost recoltate probe biologice, in vederea stabilirii exacte a alcoolemiei din sange. “a declarat Irina MIRICA,purtator de cuvant al S.T.P.F Vaslui.

In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 mg/l alcool pur in sange.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img