sâmbătă, 25 mai, 2024

Vasluienii au acces mult mai rapid către Mănăstirea Moreni

Distribuie:

Publicat:

Consiliul Județean Vaslui a reușit să modernizeze Drumul Județean DJ245E, care pornește din DN 24 (Bulboaca), traversează localitățile Zizinca, Deleni și Moreni și se intersectează cu DJ 245L (Costești).

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță națională”, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusive a nodurilor modale.

Investiția are o valoare de peste 16 milioane de lei și are o lungime totală de 7,14 kilometri, repartizat pe două tronsoane: primul tronson are 1,4 kilometri și a fost betonat, iar al doilea tronson de 5,74 kilometri reprezintă asfalt.

În prezent se lucrează la podul de la Bulboacă, o lucrare complexă, ținând cont de faptul că în zonă se înregistrează alunecări de teren.

Prin această investiție se facilitează accesul cetățenilor din zonă către alte localități din județ.

De asemenea, se scoate în evidență și mănăstirea de la Moreni, pentru că autocarele cu turiști circulă mai greu prin Costești.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img