vineri, 19 aprilie, 2024

Vasluiul participa la un festival al nonviolentei organizat la Iasi.10 copii din RASESTI vor reprezenta judetul

Distribuie:

Publicat:

Alarmati de numarul excesiv de fapte de violente comise in institutiile de invatamant, la indemnul CJRAE Iasi, institutiile din zonele Moldovei au pus bazele unui parteneriat pentru a combate acest fenomen. S-au desfasurat actiuni in scolile speciale si liceele din fiecare judet, iar joi, 12 martie, la Iasi va avea loc premiera Festivalului NONVIOLENTEI.

 „Este o prima editie, la initiativa CJRAE(Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala) Iasi, noi, la fel ca si celelalte judete din Moldova, fiind parteneri in acesta campanie. Au fost o serie de activitati care s-au derulat pana acum, in special cu voluntari, in scolile speciale si licee. Joi va avea loc acest festival de arta, dans si muzica. Vor fi expuse lucrarile copiilor, care au avut drept mesaj, „nonviolenta”, dar vor urca pe scena si artisti din fiecare judet. De la Vaslui va participa la Iasi echipa de dansuri populare de la Rasesti. Sunt 10 copii talentati indrumati de profesorul Tiberiu Dogariu, un om exceptional care face tot posibilul sa pastreze traditiile noastre populare. Va fi un festival concurs si bineinteles ne dorim ca premiul cel mare sa ajunga la noi”, a spus Daniela Laic, director CJRAE Vaslui.

REAMINTIM faptul ca in primul semestru al acestui acest an scolar au fost inregistrate 65 de cazuri de furt, fata de 6 anul trecut, 409 de cazuri de violente fizice usoare, fata de 239 in primul semestru al anului trecut, 385 de cazuri de cazuri de violenta verbala, fata de 130 in anul trecut, 155 de cazuri de distrugere a bunurilor scolii, 44 de cazuri de amenintari repetate, 28 de cazuri de consum de alcool si 43 de cazuri de introducere a unei persoane straine in incinta scolii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img