marți, 14 mai, 2024

Vești proaste pentru medicii și asistentele care refuză vaccinarea. Ministrul Sănătății anunță că li se vor opri bani din sporuri: “Proiectul de lege merge înainte”

Distribuie:

Publicat:

Ioana Mihăilă anunță schimbări majore în privința personalului medical care nu își dorește să facă vaccinul.

Ministrul Sănătății a transmis că medicii și asistentele care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 vor avea de suferit. Reprezentanta statului spune că ambele categorii vor suporta consecințele și a propus chiar și o măsură legată de această situație, care prevede reținerea unei sume de bani din sporurile personalului medical neimunizat.

Ioana Mihăilă, proiect de lege pentru medicii, asistentele și infirmierele care refuză vaccinarea

Ministrul Sănătății a găsit o nouă măsură prin care ar putea să determine un număr cât mai mare de medici, asistente și infirmiere să se vaccineze împotriva COVD-19.

Ioana Mihăilă s-a gândit că cei care lucrează în domeniul medical ar trebui să suporte singuri costurile testării periodice dacă refuză imunizarea, așa că a propus un nou proiect de lege, prin care banii aferenți testelor periodice să fie reținuți din sporurile angajaților.

Decizia a fost luată cu gândul la drepturile pacienților internați în spitale, care nu trebuie supuși unor riscuri de îmbolnăvire atunci când intră în contact cu personalul medical nevaccinat: "Proiectul de lege merge înainte în varianta pe care o discutasem anterior,

și anume cu achitarea testelor din sporurile salariale ale personalului medical nevaccinat. Dar tuturor li se oferă posibilitatea de a fi vaccinați gratuit. Personalul medical care nu este vaccinat, probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat.", a transmis Ioana Mihăilă.

Continuarea pe wowbiz.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img