Venezuela este in bezna – O noua pana masiva de curent afecteaza vaste regiuni ale tarii

0
45

O nouă pană de curent afecta luni regiuni vaste în Venezuela, inclusiv Caracasul, la două săptămâni după pana uriaşă de la 7 martie care a paralizat ţara timp de o săptămână, a constat AFP preluată de news.ro.

Curentul s-a întrerupt la ora locală 13.20 (19.20, ora României) în cea mai mare parte a cartierelor capitalei, iar pana afecta, potrivit unor postări pe Twitter, mai multe oraşe mari în vestul ţării, între care Barquisimeto şi Barinas, dar şi zona de la frontiera cu Columbia.

În alte localităţi, precum Maracaibo, ”capitala” petrolieră, navigatori pe Internet semnalau un curent ”instabil”, o lumină ”care se ia şi vine”.

La Caracas, semafoarele nu funcţionau, reţelele de telefonie mobilă erau întrerupte, dar şi Internetul.

Venezuelenii au postat cu un gest reflex hashtagul #SinLuz (fără lumină), semnalându-şi situaţia pe Twitter.

Ţara se resimte în continuare în urma penei generalizate de la 7 la 14 martie, care a suspendat comunicaţiile, distribuirea apei şi carburantului şi aprovizionările cu hrană.

Potrivit unui studiu întocmit de Parlamentul venezuelean – dominat de opoziţie – şi ONG-ul Medicos por la Salud, doar jumătate dintre spitalele din ţară sunt echipate cu generatoare.

Guvernul lui Nicolas Maduro a acuzat Statele Unite că au comis un atentat ”cibernetic” împotriva principalei centrale din ţară.

Observatori au atribuit, în schimb, această pană uriaşă lipsei investiţiilor şi întreţinerii infrastructurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.