VESTE BOMBA! Mai MULTI BANI pentru MAMICILE din Romania! Sumele ajung pana la 8.500 de lei

0
51
De vineri, 1 septembrie, intra in vigoare Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care indemnizatia de crestere a copilului, acordata de stat, va fi plafonata la cel mult 8.500 de lei. Decizia se va aplica atat indemnizatiilor care se vor achita de acum inainte, cat si celor care deja se afla in plata

Guvernul a adoptat, la inceputul lunii august, Ordonanta de Urgenta care plafonareaza indemnizatia pentru cresterea copilului la 8.500 de lei. Aceasta prevedere se aplica incepand cu luna septembrie.

“Guvernul a modificat, in sedinta de astazi (vineri, 4 august -n.r.), OUG nr.111/2010 privind indemnizatia pentru cresterea copilului, stabilind o limita maxima de 8.500 lei lunar. Prevederea se aplica incepand cu drepturile aferente lunii septembrie 2017 atat pentru persoanele care au drepturile stabilite sau solicitate anterior acestei date, cat si pentru situatiile ulterioare”, potrivit unui comunicat de presa transmis de Guvern catre MEDIAFAX.

Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se va stabili ca si pana acum, la 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, cu mentinerea cuantumului minim actual de 85 % din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, insa cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.