Veste buna! Aceasta categorie de soferi va fi scutita de plata rovinietei

0
31

Persoanele cu handicap si insotitorii sau asistentii lor sunt scutiti de plata rovinietei, taxa de utilizare a drumurilor nationale, potrivit textului de Lege nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Daca in urma cu cativa ani persoanele cu dizabilitati beneficiau de scutirea platii rovinietei doar daca autovehiculele lor erau adaptate handicapului pe care il aveau, in prezenta lege se arata ca atat ei cat si insotitorii sau asistentii lor sunt scutiti de plata rovinietei.

„Persoanele cu handicap, precum si insotitorii sau, dupa caz, asistentii personali ai acestora, detinatori de autoturisme, beneficiaza de scutire de la plata tarifului de utilizare a retelelor de drumuri nationale”, scrie in Legea nr. 448/2006.

De asemenea, normele de aplicare a legii privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap spun ca persoanele cu dizabilitati sau cele care le insotesc pot solicita o rovinieta gratuita prin depunerea unei cereri si copii dupa documentul care atesta incadrarea in grad de handicap, actul de identitate si certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a masinii.  

De asemenea, insotitorii acestora trebuie sa depuna si un document din care sa rezulte ca acesta este insotitor, asistent personal sau ca asigura transportul persoanei cu dizabilitati.

Potrivit actului normativ, documentele necesare si cererile pentru obtinerea rovinietei se depun la primaria din localitatea in care  locuieste persoana cu handicap sau la sediile directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene sau la cele din sectoarele municipiului Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.