marți, 30 aprilie, 2024

Vesti proaste pentru fumatori! Ce a decis Camera Deputatilor

Distribuie:

Publicat:

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege privind stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe.

Odata cu aprobarea acestui proiect de lege, li s-au naruit si sperante fumatorilor si patronilor de carciumi si baruri, deoarece lunea trecuta, Camera Deputatilor respinsese amendamentele adoptate in Senat, referitoare la Legea privind interzicerea fumatului in spatiile publice si care vizau permiterea fumatului in „spatii complet izolate si inscriptionate special pentru aceasta destinatie, precum si pe terase exterioare amenajate in acest scop”.

Totodata, deputatii au respins si redefinirea data de catre Senat spatiului public inchis ca „orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate sau de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu exceptia spatiilor cu destinatie locativa”.

Asadar, textul ramane la definitia spatiului public aflata deja in vigoare: „orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti intregi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

In urma intrarii in vigoare a proiectului de lege, companiile nu vor mai avea voie sa produca pachete de tigari sub forma actuala, dar le vor putea vinde pe cele aflate in stoc, pana la epuizarea acestuia.

Acest proiect de lege a fost votat luni, 12 octombrie, pe articole, iar marti, 18 octombrie, a primit votul final, Camera Deputatilor avand rol decizional.

Acum legea va fi trimisa catre presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, dupa care va fi publicata in Monitorul Oficial.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img