Vesti proaste! Pretul gazelor va creste cu aproape 14% de la 1 octombrie

0
48

Pretul gazelor platit de consumatorii bulgari va creste cu 13,8% de la 1 octombrie, pentru a reflecta cotatia mai ridicata a barilului de titei pe pietele internationale, a anuntat vineri Comisia de Reglementare in domeniul Energiei si al Apelor de la Sofia (KEVR), transmite Novinite.

Pretul gazelor naturale va fi stabilit la 456,65 leva (270,59 dolari) per 1.000 metri cubi, in trimestrul patru din 2018.

Bulgaria importa aproape intregul necesar de gaze de la firma rusa Gazprom, conform unui contract care are la baza pretul de referinta pentru titei.

Reglementarile din Bulgaria prevad ca Bulgargaz – compania nationala de gaze – sa stabileasca pretul trimestrial, pe baza contractului sau cu Gazprom, iar decizia finala apartine KEVR.

Analistii sustin ca majorarea pretului va afecta industriile dependente de gazele naturale, reducandu-le competitivitatea, in timp ce consumatorii casnici vor plati facturi mai mari.

La bursa ICE Futures, cotatia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare in luna noiembrie a urcat saptamana aceasta la 82,20 dolari, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.