marți, 5 martie, 2024

Victor Piturca trebuie sa plateasca 1,4 milioane de euro ca sa plece de la nationala

Distribuie:

Publicat:

Ieri, imediat dupa intalnirea cu Razvan Burleanu, selectionerul a plecat la o noua intrevedere, de aceasta data cu oficialii lui Al IttihadAntrenorul roman incearca sa-i convinga pe arabi sa achite clauza de reziliere a contractului cu nationala Romaniei, care se ridica la 1,4 milioane de euro

Selectionerul Victor Piturca trebuie sa dea un raspuns ferm cu privire la viitorul sau la echipa nationala. Ieri, imediat dupa intalnirea cu Razvan Burleanu, selectionerul a plecat la o noua intrevedere, de aceasta data cu oficialii lui Al Ittihad. Antrenorul roman incearca sa-i convinga pe arabi sa achite clauza de reziliere a contractului cu nationala Romaniei, care se ridica la 1,4 milioane de euro. In cazul in care va primi un raspuns pozitiv, Piturca va pleca la Al Ittihad. In caz contrar, va continua pe banca nationalei Romaniei. Suma pe care selectionerul Victor Piturca trebuie sa o achite drept despagubire Federatiei Romane de Fotbal, in cazul rezilierii unilaterale a contractului sau de munca, se ridica la 1,425 milioane de euro .

Potrivit contractului incheiat in data de 29 iunie 2011, Piturca are un salariu brut lunar de baza de 10.000 de lei si o indemnizatie sportiva anuala neta in valoare de 400.000 de euro. Conform unei clauze din contract, partea care solicita incheierea intelegerii inainte de termenul de 30 noiembrie 2016 (la cinci luni dupa Euro-2016) trebuie sa plateasca despagubiri, dupa cum urmeaza: “Daca pana la data de 30 noiembrie 2016, oricare dintre parti denunta unilateral contractul, aceasta (angajator sau salariat) va achita toate sumele prevazute la punctele J1 (n.r. – 10.000 de lei brut pe luna) si J2 (n.r. – 400.000 de euro net anual), litera a), ce ar fi fost scadente de la momentul denuntarii unilaterale a contractului si pana la 30.11.2016, precum si, in plus, o despagubire in suma de 500.000 de euro net, platibila in 45 de zile de la data denuntarii unilaterale a contractului”.

Astfel, suma pe care ar trebui sa o plateasca astazi Piturca este de 1,425 de milioane de euro. Potrivit contractului, obiectivul de performanta este calificarea si participarea echipei nationale a Romaniei la turneul final al Campionatului European – Franta 2016. Daca reuseste aceasta performanta, Piturca ar urma sa incaseze un premiu de 350.000 de euro net, dupa ce UEFA va vira catre FRF drepturile financiare corespunzatoare calificarii.

Selectionerul cu cele mai multe meciuri pe banca Romaniei si-a ales deja si staff-ul tehnic alaturi de care va lucra, iar numele de pe lista nu aduc mari surprize.
Oarecum neasteptat, Gabi Boldici nu i se va alatura in Golf, deoarece prefera sa ramana alaturi de familie, in tara, desi a lucrat mereu alaturi de Victor Piturca de-a lungul carierei de antrenor. Din echipa lui Piturca, anuntata pe site-ul arab kora.com, raman 5 persoane apropiate, care au lucrat si la lotul Romaniei: Eugen Neagoe, Martin Tudor, Valeriu Rachita, Ovidiu Costesin si preparatorul fizic Marius Dima.

Presa de la Ryadh il anunta ca si sosit pe Piturca la mijlocul saptamanii, el urmand sa fie prezent la partida de campionat Al Ittihad – Al Orubah, programata vineri. Sunt sanse mari ca el sa fie pe banca la ora meciului, mai ales ca joi va decola spre Arabia Saudita. Dupa 3 etape disputate, Al Ittihad, echipa care are doar trei jucatori straini, se afla pe locul 3.

Florin BRIAUR florinb•bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img