miercuri, 29 mai, 2024

Victor Ponta, anunt SURPRIZA: Pro Romania ar putea sustine candidatul PSD la prezidentiale

Distribuie:

Publicat:

Deputatul Victor Ponta, fondator al partidului Pro România, anunţă că formaţiunea politică din care face parte ar putea sprijini candidatul PSD la alegerile prezindeţiale, dacă acesta nu va fi Liviu Dragnea.

"Dacă Dragnea va candida din partea PSD, da, Pro Romania va avea un candidat, și putem să intrăm în turul doi cu el, dacă social-democrațîi vor avea un candidat cu care să ne mândrim, să ne simţim confortabil, să fie iubit, văd foarte posibil o alianţă Pro Romania cu un PSD care își schimbă conducerea. Sângele apă nu se face. Nu sunt de acord cu direcția de acum a partidului sub conducerea unor oameni de la PD sau PRM. Stânga trebuie unită. Dacă nu, președintele va fi tot de dreapta", a declarat Ponta la România TV.

"Categoric mă gândesc să candidez dar poate în 2024 sau mai târziu. Când voi avea experiență! Să fie o victorie!", a precizat Ponta, referitor la o candidatură proprie.

Întrebat dacă ar susține o canidatură a Gabrielei Firea sau a Ecaterinei Andronescu, Ponta a răspuns: "Mențin ideea că există oemeni care pot candida cu șanse doar cu condiția să fie lăsaţi. Ideea că îl susțin pe Tăriceanu, asta nu se va întâmpla, este o simplă păcăleală. Cred că și domnul Tăriceanu știe asta! Ar fi o candidatura fără șanse dacă PSD nu se schimbă. Am sentimente pozitive față de el și i-am zis: Călin, eu, Geoană, toți îţi spunem că dacă o să candidezi să nu îl ai pe Liviu șef de campanie."

Referitor la alegerile prezidenţiale din 2019, Victor Ponta a afirmat: "Favorit este domnul Iohannis. Este favorit să câștige doar cu condiția ca la PSD să nu se schimbe nimic. Eu cred că strict politic păstrarea conducerii actuale este cel mai mare avantaj pentru președintele Iohannis. Vine votul negativ. Să nu iasă Dragnea. Votul negativ este foarte puternic, eu știu cel mai bine. Dacă se schimbă conducerea PSD, Iohannis nu va mai fi favorit."

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img