miercuri, 29 mai, 2024

Victor Ponta ii va cere demisia lui DUMITRU BUZATU?

Distribuie:

Publicat:

Dimensiunea curateniei interne din PSD ar putea atinge cote nebanuite in cel mai delicat moment de la preluarea partidului de catre Victor Ponta.

Aproape jumatate din liderii judeteni ar putea sa fie schimbati fie in preajma Congresului, fie prin decizii luate in Congres. Congresul PSD in care vor fi alesi Presedintele partidului si componenta Biroului Permanent National va avea astfel loc, in februarie-martie, in conditiile in care filialele judetene ale partidului sunt in plina schimbare.

In miezul unui foc intern, intretinut de taberele din organizatiile judetene, ‘reforma’ dorita de Victor Ponta ar putea primi lovitura la Congres deoarece garda veche va dori perpetuarea sa in partid. In paralel trebuie mentinuta guvernarea, iar daca Ponta pierde Guvernul pana la Congres, candidatura sa pentru un nou mandat in fruntea partidului devine mai delicata.

In asteptarea Congresului, explozia poate veni de oriunde.

1. Trebuie organizate alegeri pentru sefia PSD in judetele:

– Arges (interimar Florin Tecau, liderul CJ)

– Bistrita-Nasaud (Radu Moldovan, seful de CJ, a anuntat ca-si da demisia)

– Mehedinti (interimar Aladin Georgescu)

– Sibiu (interimar senatorul Viorel Arcas)

– Timis (interimar deputatul Sorin Grindeanu)

– Sectorul 5

– Valcea (interimar deputatul Constantin Radulescu).

2. Una dintre propunerile de reforma din PSD se refera la interdictia ocuparii de catre o singura persoana a functiei de sef de CJ si a functiei de predinte de organizatie judetena. In aceste conditii, cel mai probabil ca presedintii de CJ-uri ai PSD vor renunta la functia de presedinte al organizatiei judetene, astfel ca trebuie organizate alegeri pentru sefia PSD, dupa demisia urmatorilor:

– Dumitru Buzatu – CJ Vaslui

– Horia Teodorescu – CJ Tulcea

– Catalin Nechifor – CJ Suceva

– Tiberiu Marc – CJ Salaj

– Paul Stanescu – CJ Olt

– Silvian Ciuperca – CJ Ialomita

– Adrian Tutuianu  – CJ Dambovita

– Dragos Benea – CJ Bacau

Daca s-ar aplica de sus pana jos principiul necumularii functiei administrative cu cea politica, ar insemna ca inclusiv Victor Ponta si Liviu Dragnea sa aleaga intre functia de la Guvern si functia de la partid.

3. La cel mai recent Comitet Executiv National al PSD s-a mai decis, de principiu, ca in viitorul Statut al partidului, care va fi adoptat la Congresul din primavara, sa fie introdusa masura suspendarii din partid pentru membrii PSD pe numele carora s-a inceput urmarirea penala, precum si masura excluderii din partid in momentul arestarii preventive. Prevederile modifica actualul Statut in sensul in care acum un PSD-ist este exclus doar in urma unei condamnari definitive. Daca masura va fi implementata in PSD, printre greii din partid care ar putea sa fie afectati se numara:

– Ecaterina Andronescu, seful PSD Bucuresti (dosarul Microsoft)

– Radu Mazare, seful PSD Constanta (urmarit penal)

– Mircea Cosma, seful CJ Prahova (cercetat penal)

– Dan Nica, seful PSD Galati (dosarul Microsoft)

– Liviu Dragnea (dosarul Referendumul)

– Marian Oprisan (dosarul Caprioara)

– Nicolae Badalau, seful PSD Giurgiu  (urmarit penal)

– Mircea Govor, seful PSD Satu Mare (DNA ancheteaza stenogramele unei sedinte PSD din campania de la prezidentiale)

– Nicusor Constantinescu, fostul sef CJ Constanta (trimis in judecata)

– Adrian Duicu, fostul sef CJ Mehedinti (urmarit penal)

Pe langa acestia ar mai putea intra  pe viitor in malaxor alti lideri de CJ ai PSD, la institutiile carora DNA a facut verificari, precum Dragos Benea (Bacau) si Silvian Ciuperca (Ialomita). De asemenea, DNA investigheaza si votul din strainatate la alegerile prezidentiale, dosar in care ar putea intra liderul PSD, Premierul Victor Ponta.

sursa:Stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img