joi, 30 mai, 2024

Victorie mare pentru USR la Curtea Constitutionala: o firma se va infiinta mai usor

Distribuie:

Publicat:

Curtea Constituțională a respins sesizarea Guvernului la amendamentul depus de USR pe Legea societăților. Astfel, în urma acestei decizii, legea va putea intra în vigoare și înființarea unei societăți va fi mult mai simplă.

”În ziua de 17 iunie 2020, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului anterior promulgării, a luat în dezbatere obiecția de neconstituționalitate a dispoziţiilor art. I din Legea pentru modificarea și completarea Legii societăților nr.31/1990, obiecție formulată de Guvernul României.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi:

1. A respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilo art. I pct.1, pct.2 [cu referire la art. 17 alin. (3)], pct.3 şi pct.4 din Legea pentru modificarea şi completarea Legii societăţilor nr.31/1990.

2. A respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art. I pct.2 [cu referire la art.17 alin.(1)] din Legea pentru modificarea şi completarea Legii societăţilor nr.31/1990 sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.”, arată Curtea Constituțională.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img