sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Vitamina care te ajuta sa slabesti. Ce se intampla daca nu ai suficienta in corp

Distribuie:

Publicat:

Un studiu publicat in Journal of Clinical Endocrinologyand Metabolism a aratat o legatura stransa intre carenta vitaminei D si surplusul de grasime. Expertii au suspus unor analize un grup de voluntari obezi, fete si baieti, in speranta de a gasi o cauza concreta pentru surplusul de greutate. Analizele de laborator au aratat ca 72% dintre acestia aveau un nivel scazut de vitamina D in organism, in randul fetelor, in timp dintre baieti, 91% aveau carente de vitamina D, potrivit tabu.ro.  

Cum iti dai seama ca ai lipsa de vitamina D. De cele mai multe ori, deficienta de vitamina D ramane mult subdiagnosticata in societatea moderna si foarte multi oameni sufera din cauza bolilor generate de aceasta.  Persoanele care au lipsa de vitamina D nu realizeaza, de regula, ca au aceasta problema, pentru ca simptomele sunt foarte subtile. Printre cele mai comune sunt: boseala accentuata, depresia, nervozitatea sau durerile articulare. 

Surse de vitamina D. Vitamina D exista in doua forme: D2 (ergocalciferol), care se poate obtine din ciuperci si drojdie de bere, si D3 (colecalciferol), care se poate obtine prin consumul de peste, oua, lactate, dar si prin expunerea la soare. De fapt, aceasta reprezinta cam 80-90% din rezervele de vitamina D din corp, noteaza ziaruldesanatate.ro. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img