marți, 7 mai, 2024

Vizita E.S. domnul Daud Ali – Ambasadorul Republicii Bangladesh în România, la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa

Distribuie:

Publicat:

Conducerea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), reprezentată de domnul Ion Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei, a avut ieri, 1 iulie 2021, o întrevedere cu E. S. Daud Ali – Ambasadorul Republicii Bangladesh în România şi domnul Islam Mohammed Raqul – Preşedintele Camerei de Comerţ România-Bangladesh.

În deschiderea întâlnirii, domnul director general Ion Dănuţ Jugănaru a mulţumit domnului Ambasador pentru vizita Domniei Sale la sediul CCINA Constanţa şi a vorbit despre activitatea economică a judeţului Constanţa şi în special a Portului Constanţa, a avantajelor utilizării portului Constanţa şi a Canalului Dunăre-Marea Neagră în transportul de mărfuri spre şi dinspre ţările riverane Dunării.

Unul din subiectele importante, discutat la întâlnirea de astăzi, s-a referit la intenţia autorităţilor din Bangladesh pentru stabilirea unei colaborări directe între comercianţii din România şi cei din Bangladesh, pentru a evita părţile terţe din procesul de achiziţie, având în vedere faptul că majoritatea hainelor importate de România din ţări precum Germania sau Italia sunt produse în Bangladesh.

S-a discutat, de asemenea, despre principalele domenii de activitate în care activează companiile constănţene, dar şi despre oportunităţile de a investi în judeţul nostru. Există, de asemenea, posibilitatea de a aduce forţă de muncă din Bangladesh, pentru diverse sectoare de activitate, cum ar fi construcţiile, şantierele navale sau în HoReCa.

Referitor la posibilitatea dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale ale firmelor constănţene cu cele din Bangladesh, domnul Ambasador a afirmat că rolul Camerei de Comerţ Constanţa este deosebit de important, în special pentru companiile străine care, doresc să-şi găsească parteneri de afaceri în judeţ.

Domnul Ambasador a precizat faptul că Bangladesh caută să importe în special cereale, ulei de floarea soarelui şi fructe şi este, pe de altă parte, un mare exportator de îmbrăcăminte şi piele procesată pentru haine, dar şi de iută. Domnul director general a lansat invitaţia participării firmelor din Bangladesh la târgurile organizate de CCINA Constanţa în vederea expunerii mărfurilor comercianţilor din Bangladesh.

În finalul întrevederii, domnul Ambasador a mulţumit domnului director general Jugănaru pentru primire şi a declarat că această vizită a fost una deosebit de utilă şi interesantă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img