duminică, 26 mai, 2024

Vladimir Putin îi sancționează pe Klaus Iohannis, Traian Băsescu și alți politicieni români

Distribuie:

Publicat:

Rusia a anunţat joi că interzice intrarea pe teritoriul său liderilor europeni, inclusiv Klaus Iohannis, şi majorităţii europarlamentarilor, între care Traian Băsescu, ca reacţie la măsurile punitive care vizează Moscova pentru intervenţia sa militară în Ucraina, relatează AFP şi Reuters.

"Restricţiile se aplică celor mai înalţi lideri ai Uniunii Europene, inclusiv unui anumit număr de comisari europeni şi de şefi ai organismelor militare europene, precum şi marii majorităţi a deputaţilor Parlamentului European, care promovează politici antiruseşti", a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Această măsură se aplică de asemenea unor responsabili politici din ţări membre ale UE, precum şi unor personalităţi publice şi jurnalişti care "au susţinut sancţiunile ilegale împotriva Rusiei, au incitat la rusofobie sau au încălcat drepturile şi libertăţile populaţiei rusofone", a adăugat ministerul.

Diplomaţia rusă nu a publicat lista persoanelor vizate, dar a declarat că a informat Reprezentanţa UE la Moscova despre această măsură.

"Reafirmăm că orice acţiune ostilă din partea UE şi a statelor sale membre va continua inevitabil să primească o ripostă fermă", a subliniat MAE rus.

Aceste sancţiuni intervin în plină criză între ţările occidentale şi Moscova după lansarea în 24 februarie a unei ofensive militare ruse în Ucraina.

Drept reacţie, tabăra occidentală, cu SUA şi UE în frunte, a aplicat sancţiuni grele economice Rusiei, vizând în special pe preşedintele Vladimir Putin, guvernul său şi oligarhi.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img