vineri, 29 septembrie, 2023

Vladimir Putin: Nimic nu impiedica normalizarea relatiilor Rusia-Occident

Distribuie:

Publicat:

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sambata ca “nimic nu impiedica” normalizarea relatiilor dintre Rusia si Occident, care traverseaza cea mai grava criza de la sfarsitul Razboiului Rece din cauza situatiei din Ucraina.

 “Cred ca nu exista nimic care sa impiedice normalizarea si o cooperare normala”, a declarat Putin intr-un interviu televizat. “Acest lucru nu depinde de noi. Sau nu numai de noi. Acesta depinde de partenerii nostri”, a adaugat el.

Aceasta remarca are loc la doua zile dupa semnarea la Geneva a unui acord intre Rusia, Ucraina, Statele Unite si Uniunea Europeana care ar trebui sa permita o detensionare a crizei ucrainene.

Presedintele rus a apreciat, de asemenea, ca Rusia va avea relatii mai bune cu NATO condus de noul sau secretar general, fostul premier norvegian Jens Stoltenberg.

 “Avem relatii foarte bune, inclusiv relatii personale. Este o persoana foarte serioasa si responsabila”, a declarat el.

Vladimir Putin l-a acuzat in aceasta saptamana pe actualul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, ca a inregistrat in secret o conversatie privata cu el in timp ce era prim-ministru al Danemarcei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img