sâmbătă, 18 mai, 2024

Vrei sa scapi de kilogramele in plus? Stai departe de aceste fructe

Distribuie:

Publicat:

Fructele sunt, probabil, unele dintre cele mai bune gustari ale naturii: usor de transportat, gustoase, sunt pline de fibre si micronutrienti esentiali si iti ofera foarte multe optiuni din care sa alegi.

Totusi, fructele contin foarte mult zahar si, desi este vorba despre zahar natural, te pot face sa iei in greutate. Acest lucru nu inseamna ca nu ar trebui sa mai mananci fructe daca vrei sa pierzi in greutate. Mai degraba este important sa fii atenta la cantitatea de fructe pe care o consumi.

Persoanele care vor sa piarda in greutate trebuie sa fie atente cu portiile si modul de preparare a fructelor. O portie potrivita ar insemna un mar, o piersica, o cana de fructe taiate, precum pepenele sau ananasul, sau 15-17 cirese sau boabe de struguri. In plus, o portie de banana ar trebui sa fie in general o jumatate dintr-o banana de dimenisiuni mari. Totusi, daca doresti sa mai elimini din cantitatea de zahar consumata si sa pierzi in greutate, nutritionistii considera ca ar trebui sa limitezi sau sa renunti la:

1.Fructele la conserva sau borcan. Fructele la conserva sau borcan pot fi o varianta sanatoasa si accesibila atata timp cat nu sunt conservate in sirop indulcit. Fructele conservate in apa sau in suc propriu nu au de ce sa dauneze dietei, si le poti consuma in cantitati moderate.

2.Fructele deshidratate si confiate. Desi mici cantitati de fructe deshidratate si confiate pot fi o gustare excelenta atunci cand sunt combinate cu o sursa de grasime si proteina sanatoasa, precum nucile sau semintele, in cantitate mare pot duce la luarea in greutate. Fructele aduc un aport mai mare de calorii in dieta decat fructele proaspete si contin mai mult zahar, intrucat se afla intr-o forma condensata, uscata. Din moment ce fructele in stare proaspata contin apa, care ajuta la hidratare, acestea sunt mereu o optiune mai buna decat varianta uscata.

3.Smoothie-uri. Este posibil sa bei smoothie-uri si sa pierzi in greutate, dar trebuie sa fii atenta la tipul de smoothie pe care il faci. Bauturile gata preparate si vandute la supermarket sunt in general pline de zahar. Consumul a doua smoothie-uri de acest gen intr-o zi iti poate sabota eforturile de a slabi. Pentru a evita acest inconvenient, este mai bine sa iti faci propriul smoothie acasa.

3.Bananele. Desi toate fructele sunt foarte sanatoase, cand vine vorba de slabit, unele fructe nu sunt cea mai buna alegere. Aceasta categorie include bananele, care pot contine fiecare pana la 17 grame de zahar si 120 de calorii.

4.Ananasul. Ananasul poate contine pana la 17 grame de zahar intr-o portie de o cana.

5. Mango. Mango, desi delicioase, sunt de asemenea bogate in zahar: pana la 22 de grame intr-o portie de o cana. Daca doresti, totusi, sa mananci mango, trebuie sa fii atenta la cantitatea pe care o consumi.

6. Strugurii. Nici strugurii nu sunt o alegere buna daca doresti sa pierzi in greutate. O cana de struguri contine aproximativ 16 grame de zahar.

7. Pepenele. Un alt fruct cu care trebuie sa fii atenta este pepenele, deoarece o felie de pepene poate contine pana la 17 grame de zahar. sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img