joi, 18 aprilie, 2024

Vreme neobișnuit de rece în insula Mallorca, unde stratul de zăpadă a depășit un metru: autorităţile au cerut ajutorul armatei spaniole

Distribuie:

Publicat:

Autorităţile din Mallorca au cerut ajutor din partea unei unităţi specializate în intervenţii de urgenţă din cadrul armatei spaniole după o furtună care a dus la acumularea unui strat de zăpadă cu grosimea de peste 1 metru pe această insulă, informează DPA.

Deşi furtuna Juliette s-a deplasat spre est, către Italia, în cursul zilei de miercuri, echipajele unor servicii de urgenţă au avut nevoie de mai multe ore pentru a ajunge la persoanele care au rămas blocate în zăpadă la altitudini mai înalte, potrivit Agerpres.

Zăpada a început să cadă luni şi s-a acumulat într-un strat de 1,4 metri în locuri situate la altitudini de peste 800 de metri. În plus, furtuna a generat vânturi puternice şi valuri înalte în regiunile costiere.

Iniţial, ninsoare a stârnit un val de entuziasm în rândul localnicilor şi al turiştilor, iar sute de oameni s-au îndreptat spre regiunile muntoase ale insulei spaniole. Însă mulţi au rămas apoi izolaţi şi au trebuit să caute adăposturi. La mănăstirea Lluc, de exemplu, aproape 100 de persoane au fost găzduite după ce au rămas blocate în zăpadă fără semnal la telefoanele mobile şi fără electricitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img