VREMEA pana pe 7 septembrie.

0
59

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 25 august7 septembrie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

 Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

 MOLDOVA

In primele zile ale intervalului, tendinta valorilor termice va fi de crestere, media maximelor urmand sa ajunga la 27…28 de grade. In intervalul 27 – 29 august va fi o racorire, iar in a doua saptamana temperaturile maxime se vor situa intre 23…26 de grade. Valorile medii nocturne se vor incadra intre 11 si 15 grade, pana pe 1 septembrie. Dupa aceasta data, variatiile vor fi nesemnificative, iar minimele se vor mentine in jurul a 14 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in a doua jumatate a intervalului, in special in intervalul 2 – 5 septembrie. Ploi slabe vor fi posibile si in prima saptamana, in jurul datei de 27 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.