joi, 30 mai, 2024

Vremea se schimbă: De la vortex polar la temperaturi de 25 de grade Celsius

Distribuie:

Publicat:

 

Duminică vom avea o zi destul de mohorâtă, însă temperaturile depăşesc valorile perioadei. Ploi mai apar în nord şi prin vest, iar în sud-est vedem şi soarele temporar. Maximele vor fi de la 13 la 20 de grade, anunță PRO TV.

În Dobrogea și Bărăgan vremea este bună, în ansamblu, deşi norii mai apar temporar, iar vântul va avea unele răbufniri. Temperaturile continuă să crească, iar la noapte revine ceața.

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România?

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă vreme agreabilă. Se încălzeşte perceptibil şi norii apar din când în când. Ieri au fost doar vreo 12 grade în zonă.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina vremea e închisă, dar cu temperaturi mai mari decât sâmbătă. Ploile nu mai apar, dar vântul rămâne activ şi pe aici.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă ploi consistente şi multă umezeală, dar temperaturile saltă chiar şi cu zece grade.

Deschidem umbrele şi în vestul ţării, chiar dacă vremea se încălzeşte. Nu prea zărim soarele, iar la noapte vor fi în jur de 12, 13 grade, adică la fel ca ieri pe timpul zilei.

Şi în Transilvania este vreme neplăcută, cu ploi locale, dar termic stăm mult mai bine. Avem din nou probleme cu răbufnirile vântului. Pe valea Oltului va atinge şi 60 kmh şi situaţia persista cel puţin până la amiază.

Prin Oltenia se face mai cald, dar cresc condiţiile de ploaie. Maximele se apropie de 20 de grade în zona deluroasă.

Şi prin sudul ţării va fi mai cald ca ieri. În plus, soarele apare destul de des, iar atmosfera se menţine schimbătoare.

În Capitală mai apar ceva nori, dar vremea se încălzeşte. Percepem o nouă încălzire, astăzi apare şi soarele temporar, iar peste noapte se anunţă ceață.

Luni se face şi mai cald, maximă urca până la 22, 23 de grade, iar atmosferă va fi tot schimbătoare. Pe seară este posibil chiar să plouă.

Marţi, prindem vreme caldă şi frumoasă, temperaturile se menţin neobişnuit de mari, iar norii se mai risipesc.

Şi miercuri la fel: maxime de 23, 24 de grade, soare şi vânt activ.

În zona de munte duminică va ploua pe suprafeţe mari în masivele vestice. Se face mai cald decât sâmbătă, dar vor fi şi ploi destul de consistente şi nu se domoleşte nici vântul.

Luni se mai încălzeşte puţin, dar ploile se înteţesc, cuprind toate zonele de munte şi se pot aduna 25 de litri pe metru pătrat.

Marţi prindem vreme mai bună, cu temperaturi neobişnuit de mari şi nori de ploaie abia la apropierea nopţii. Va ploua doar prin zona Apusenilor.

Miercuri se anunţă un nou val de ploi, care va cuprinde Occidentalii şi vestul Meridionalilor. Vântul va sufla cu putere, iar temperaturile rămân peste nivelul perioadei.

Citește și: Rareș Bogdan, dezvăluire despre haosul găsit în ministere! Urmează execuții, inclusiv, în Ministerul de Interne ,

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img