marți, 30 aprilie, 2024

Weekend cu canicula! Temperaturile ajung si la 32 de grade Celsius

Distribuie:

Publicat:

Sfarsitul de saptamana va fi unul deosebit de cald, cu temperaturi care vor depasi cu 10 grade media de temperatura a perioadei. Potrivit meteorologilor, va fi un weekend de vara.

„Pe pacursul zilei de sambata, vremea se mentine deosebit de calda in toate zonele tarii, iar maximele vor fi cuprinse intre 26 si 32 de grade, valori care sunt cu pana la 10 grade mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada. Temperaturile minime din cursul noptii de sambata spre duminica vor fi cuprinse intre 9 si 18 grade, cu valori mai scazute in zonele depresionare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Oana Paduraru, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Potrivit meteorologului, weekendul va fi unul de vara. Duminica, sub aspect termic, va exista o usoara racorire, dar temperaturile maxime se vor mentine in general intre 24 si 30 de grade, cele mai ridicate valori fiind in sudul tarii.

„Putem spune ca avem un weekend de vara, mai ales ca se vor semnala si fenomene de instabilitate. Duminica, cu precadere in zonele montane si sub montane, si local indeosebi in partea de vest a teritoriului, vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, conditii de grindina, si cantitati de apa mai insemnate”, a mai declarat reprezentantul ANM.

De asemenea, potrivit sursei citate, saptamana viitoare valorile termice vor continua sa scada, dar se vor mentine peste cele normale din aceasta perioada, iar in primele zile ale saptamanii vor fi menifestari de instabilitate in mai toate zonele tarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img