sâmbătă, 18 mai, 2024

Zelenski: În regiunea Doneţk are loc o confruntare de care depinde o mare parte din ceea ce pregătim pentru viitorul apropiat

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus, în mesajul transmis sâmbătă seara, că va constinua să facă tot ce este „posibil şi imposibil” pentru a oferi Ucrainei mai multă apărare aeriană, mai multe garanţii de stabilitate şi mai multă protecţie împotriva oricăror lovituri ruseşti, dar între timp în regiunea Doneţk are loc o luptă „brutală şi principială”, o confruntare de care depinde o acţiune ce este pregătită de Kiev „în viitorul apropiat” – aparent o aluzie la o contraofensivă ucraineană ,potrivit news.ro.

„Această zi a început cu întreruperi preventive de energie electrică în unele regiuni ale statului nostru. Aceste întreruperi au fost necesare pentru a proteja reţelele şi instalaţiile de generare de un nou atac cu rachete ruseşti. Şi încheiem această sâmbătă fără întreruperi de energie electrică pe aproape întregul teritoriu al statului nostru. Cu excepţia oraşului Odesa, unde recuperarea continuă după atacurile anterioare, şi a unor zone în care reţelele au fost avariate de rafalele de vânt, cea mai mare parte a teritoriului Ucrainei are curent electric, cea mai mare parte a populaţiei noastre are energie electrică”, a anunţat Zelenski.

„Şi este o altă confirmare a rezistenţei noastre, a forţei Ucrainei şi a muncii colosale care a fost şi este depusă de mulţi oameni. De către toţi cei care restaurează şi protejează energia. De către toţi cei care lucrează pentru a ne consolida apărarea aeriană. De către toţi partenerii noştri care ne ajută. Şi, bineînţeles, de toţi soldaţii noştri care apără Ucraina în fiecare zi, în fiecare noapte, ca parte a Forţelor Aeriene şi a tuturor forţelor noastre de apărare şi securitate”, a arătat preşedintele ucrainean.

„Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la apărarea cerului ucrainean şi a sistemului energetic al statului! Este un rezultat foarte important pentru Ucraina. Rezultatul pe care l-am obţinut împreună. Vom continua să facem tot ce este posibil şi imposibil pentru a oferi Ucrainei mai multă apărare aeriană, mai multe garanţii de stabilitate şi mai multă protecţie împotriva oricăror lovituri ruseşti”, a promis preşedintele.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img