luni, 6 mai, 2024

Zidul Berlinului, varianta ruseasca. Rusii au construit un GARD in Crimeea, la frontiera cu Ucraina

Distribuie:

Publicat:

Un gard de circa 60 de kilometri a fost construit la frontiera cu Ucraina, în Peninsula Crimeea care a fost anexată de către Rusia în 2014, informează vineri dpa relatează Agerpres.

Gardul era necesar pentru a proteja oamenii de guvernul de la Kiev, de la care nimeni nu se poate aştepta la ceva bun, a declarat vineri un purtător de cuvânt al parlamentului din Crimeea pentru agenţia de presă rusă RIA Novosti. Gardul de frontieră din nordul peninsulei va spori semnificativ nivelul de securitate, a adăugat sursa citată.

Agenţia dpa aminteşte că Uniunea Europeană consideră anexarea Crimeei de către Rusia o încălcare a dreptului internaţional şi insistă asupra integrităţii teritoriale a Ucrainei.

În cadrul luptelor dintre separatiştii susţinuţi de Moscova şi armata ucraineană, purtate în special în estul Ucrainei începând din 2014, şi-au pierdut viaţa peste 10.000 de oameni, potrivit cifrelor furnizate de ONU. În zona de conflict, a fost cerut un armistiţiu începând cu ziua de sâmbătă, ora locală 00:01 (22:01 GMT).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img