miercuri, 29 mai, 2024

Ziua Armatei Romane sarbatorita la Husi-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ziua Armatei Romane este ziua cand in Romania se sarbatoreste Armata Romana, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupatia horthysta Transilvania de Nord. Sarbatorirea Zilei Armatei Romane este stipulata de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.

In municipiul Husi, festivitatea de sarbatorire a Zilei Armatei Romaniei si implinirea a 70 de ani de la actiunile de eliberare a teritoriului national purtate de Armata in cel de-al Doilea Razboi Mondial, a fost organizata in parcul Rodina, unde se afla si Monumentul Eroilor Romani.Totul a inceput cu defilarea Batalionului 202 Aparare CBRN (ID) General” Gheorghe Teleman”. Mai apoi, edilul municipiului husean, Ioan Ciupilan,  a fost primit cu onoruri militare. Momentul cel mai emotionant a fost la intonarea IMNULUI NATIONAL.

A urmat slujba religioasa, oficiata de catre parintele Marcel Miron, care i-a indemnat pe cei prezenti sa fie mai calmi si protectori, deoarece la granitele tarii bat clopotele unui razboi.

Au mai luat cuvantul : primarul Ioan Ciupilan, deputatul PSD Toader Dima, veteranul de razboi Lucian Petrescu si comandantul Batalionului 202 in persoana lui Adrian Perdun. Festivitatea a fost incheiata cu o ceremonie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor Romani. Rand pe rand,formatiunile politice husene, scolari, profesori, Jandarmeria, Politia de Frontiera si reprezentati ai administratiei Husi au depus cate o coroana.

Intregul eveniment s-a finalizat cu defilarea Batalionului 202 Aparare CBRN (ID) General” Gheorghe Teleman” inapoi catre garnizoana.

“Aceasta zi are valoare de referinta pentru istoria tarii noastre pentru ca dincolo de semnificatia ei strict istorica, aceea a eliberarii de sub ocupatie straina, in anul 1944, a ultimei bucati de pamant romanesc, glorifica faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului romanesc”a declarat Mircea TOFAN, purtator de cuvant al Batalionului 202 Aparare CBRN (ID) General” Gheorghe Teleman”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img