duminică, 28 aprilie, 2024

Poti lua o boala cu transmitere sexuala de pe colacul de toaleta?

Distribuie:

Publicat:

Exista germeni care stau pe colac si nu ai vrea sa intri in contact cu acestia. Asa ca, timp de ani de zile, nu te-ai asezat pe niciun colac al toaletelor publice, de frica sa nu iei acei germeni. Dar cat de periculosi sunt acesti germeni de pe scaunul de toaleta? In plus, poti lua o boala cu transmitere sexuala de pe colacul de toaleta, in momentul in care muschii picioarelor cedeaza si te atingi de toaleta?

Cat de mare este riscul de a lua o boala cu transmitere sexuala de pe colacul dintr-o toaleta publica? Potrivit expertilor in sanatate, nu exista niciun risc de a lua o boala cu transmitere sexuala de pe colacul dintr-o toaleta publica. Bine, poate ca exista un risc incredibil de mic, dar nu ar trebui sa iti faci griji. Virusurile bolilor cu transmitere sexuala nu supravietuiesc de obicei atunci cand pierd contactul cu organismul uman. Un colac de toaleta nu ofera mediul potrivit pentru ca bolile cu transmitere sexuala sa prospere, virusurile neputand sa fie active pentru mai mult de 10 secunde. Acestea prefera mediile create de tesutul uman si fluide, nu cele reci ale toaletelor.

Avand in vedere ca virusul herpesului moare repede in afara corpului, este aproape imposibil sa iei infectia prin contactul cu toaletele, prosoapele sau alte obiecte folosite de o persoana infectata. Acelasi lucru este valabil si pentru alte boli cu transmitere sexuala, cum ar fi sifilisul, HPV, HIV si paduchii din zona intima. Poate ca te intrebi de ce ai stat pe vine sau de ce ai pus hartie igienica pe colac in tot acest timp. Insa nu este un lucru complet gresit. Te poate face sa te simti mai bine la nivel mental. Poate ca nu te protejeaza de vreo infectie, dar te poate proteja de ingrijorarea cu privire la ce germeni ar fi putut fi pe capacul de toaleta.

Cu toate acestea, este important sa faci ceva de fiecare data cand faci o vizita la toaleta: sa te speli pe maini. Daca iei bacteriile de pe clanta, de pe toaleta sau alte suprafete, apoi iti atingi ochii sau gura fara sa iti dai seama, ai putea depozita acei germeni chiar in corpul tau. 
Foloseste sapun si apa calda si sterge-te intotdeauna pe maini! sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img