miercuri, 29 mai, 2024

Fata sau corpul? Ce ii atrage pe barbati mai mult la o femeie?

Distribuie:

Publicat:

O echipa ce cercetatori din Statele Unite ale Americii, condusa de Carin Perilloux (Universitatea Southwestern) si Jaime Cloud (Universitatea Western Oregon), au realizat un studiu prin intermediul caruia au descoperit ca barbatii sunt atrasi mai degraba de o fata frumoasa decat de un corp sexy.

Cei 250 de participanti au trebuit sa aleaga dintr-un numar egal de trasaturi faciale (ochii, nasul, parul, zambetul) si corporale (inaltimea, musculatura, marimea sanilor, marimea pieptului, taliei si a coapselor) cu ajutorul carora sa realizeze partenerul de sex opus perfect pentru ei, potrivit Gandul.

Ulterior, participantilor li s-a cerut sa noteze trasaturile mentionate mai sus cu punctaje de la 1 la 10, in functie de preferintele personale. Insa nu puteau oferi nota maximima – 10 – tuturor trasaturilor deoarece exista un anumit punctaj maxim bine delimitat si impus de cercetatori. Astfel, acestia au trebuit sa prioritizeze trasaturile pe care le preferau mai mult.

Singurul scenariu in care barbatii au preferat un corp sexy pentru partenera lor a fost cel in care acestora li s-a dat un numar redus de puncte de alocat inca de la inceput si au dat dovada de mai putina competitivitate. In rest, fie ca era vorba de o relatie de scurta durata sau o simpla aventura, barbatii au preferat o fata frumoasa in locul unui corp sexy. Potrivit publicatiei D’Marge, desi psihologii specializati in acest domeniu preconizau aceasta preferinta, studiul este primul de acest fel in care preferintele sunt limitate. F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img