joi, 18 aprilie, 2024

Convoi rusesc trimis in Transnistria. “Moldova se va destrama”

Distribuie:

Publicat:

Potrivit presei din Republica Moldova, Moscova a trimis un presupus convoi umanitar cu ajutoare, in special cu echipamente medicale, in Transnistria prin Ucraina, in cadrul initiativei “Integrarea Eurasiatica”. Serviciul pentru frontiera de stat a Ucrainei nu a confirmat insa informatia, estimand ca ar putea fi vorba de o “provocare”.

“Nu avem informatii despre niciun convoi umanitar care ar fi plecat din Rusia spre Transnistria. Nu am primit nici o cerere de tranzitare a teritoriului nostru sau despre posibila trecere a unui convoi de camioane”, a declarat consilierul sefului serviciului de frontiera al Ucrainei, Oleg Slobodian, in contextul in care mass-media de la Tiraspol scria de un convoi compus din 60 de camioane.

“Ar putea fi o provocare. Singura modalitate prin care ajutorul umanitar ar fi putut ajunge acolo (in Transnistria) este pe cale aeriana prin aeroportul din Chisinau. Dar eu ma indoiesc ca autoritatile de la Chisinau ar fi dat unda verde pentru trecerea unui astfel de transport. Se stie care este relatia dintre reprezentantii celor doua maluri ale Nistrului”, a afirmat responsabilul ucrainean, adaugand ca s-ar putea ca prin aceasta informatie Moscova sa-si fi anuntat doar intentia de a oferi un ajutor inca nematerializat. Liderul socialistilor moldoveni, Igor Dodon, a declarat ca integrarea europeana va duce la dezmembrarea Republicii Moldova, in conditiile in care “Transnistria si Gagauzia nu vor dori sa faca parte din UE”, relateaza Europa Libera, in pagina electronica, potrivit romaniatv.net.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img