marți, 21 mai, 2024

Tranzactia prin care A&D Pharma preia anumite active de la compania Teva Pharmaceutica a fost aprobata de Consiliul Concurentei

Distribuie:

Publicat:

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat tranzacţia prin care A&D Pharma Marketing&Sales preia de la compania Teva Pharmaceuticals (Teva) anumite active constând, în principal, în contracte de distribuţie încheiate de Teva, în calitate de furnizor, cu diverşi distribuitori, pentru distribuţia cu ridicata a anumitor produse farmaceutice şi parafarmaceutice.

"Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", a informat Consiliul Concurenţei într-un comunicat.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Compania A&D Pharma Marketing&Sales face parte din grupul A&D Pharma, care desfăşoară servicii de import, producţie, distribuţie şi retail de produse farmaceutice şi parafarmaceutice. A&D Pharma face parte, la rândul ei, de grupul Penta Investments, un grup specializat în investiţii pe termen lung, care este activ în România în sectorul jocurilor de noroc şi cel al serviciilor de sănătate.

Teva Pharmaceuticals este specializată în dezvoltarea, producţia şi comercializarea de medicamente generice şi innovative.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img