miercuri, 29 mai, 2024

APIA: Agricultorii din sectorul ecologic pot depune cererile pentru ajutorul de minimis pana pe 5 iulie inclusiv

Distribuie:

Publicat:

Agricultorii pot depunere cererile pentru solicitarea ajutorului de minimis acordat exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica pana la data de 5 iulie inclusiv, iar valoarea totala pe care o pot primi in baza acestui sprijin se ridica la cel mult 15.000 euro, a anuntat, joi, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Beneficiarii acestui ajutor sunt intreprinderile care detin exploatatii vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica, care se afla sub contract cu un organism de inspectie si certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene/aprobat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, respectiv producatorii agricoli persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale ori intreprinderi familiale constituite potrivit prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit APIA, ajutorul de minimis se acorda beneficiarilor care au indeplinit conditiile de eligibilitate in anul de cerere 2013, in baza Hotararii Guvernului nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica, cu modificarile si completarile ulterioare, si care au depus cerere de ajutor in anul 2013 pentru exploatatiile cuprinse intre 0,30 ha si 5 ha inclusiv; 5,1 ha si 20 ha inclusiv.

“Cuantumul sprijinului financiar reprezentand ajutor de minimis este de 1.180 lei/exploatatie pentru exploatatiile cuprinse intre 0,30 ha si 5 ha inclusiv sau de 845 lei/exploatatie pentru exploatatiile cuprinse intre 5,1 ha si 20 ha inclusiv. Valoarea totala a ajutorului de minimis care se acorda unei intreprinderi nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente”, se arata in comunicat.

Pentru obtinerea ajutorului de minimis, beneficiarii completeaza si depun cererea pentru ajutorul de minimis in agricultura, la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, pe raza teritoriala unde se afla exploatatia insotita de documente privind identitatea beneficiarului si cele care dovedesc ca este producator atestat in agricultura ecologica.

Hotararea de Guvern nr. 219 din 29.04.2015 privind modificarea si completarea Hotararii de Guvern nr. 864/2014 referitoare la schema de minimis “Ajutor specific compensatoriu acordat exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica” a fost publicata in Monitorul Oficial.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img