miercuri, 6 decembrie, 2023

Reactia Ambasadei Israelului dupa gafa facuta de Petre Daea

Distribuie:

Publicat:

Ambasada Israelului arata ca israelienii sunt ”consternati”, dupa ce ministrul Agriculturii din Romania, Petre Daea, a comparat arderea porcilor cu uciderea evreilor nevinovati in lagarul de la Auschwitz. Ambasada Statului Israel isi exprima consternarea si dezamagirea cu privire la afirmatiile domnului Ministru al Agriculturii, Petre Daea, care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovati in lagarul de la Auschwitz. Speram, totusi, ca o astfel de asociere a fost facuta de Ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundata asupra a ceea ce inseamna Holocaustul si Auschwitz, fara intentia de a dezonora memoria milioanelor de victime.

Holocaustul, o tragedie condamnata de Romania, care s-a soldat cu moartea a sase milioane de evrei, nu trebuie niciodata uitat, trivializat sau minimalizat. Romania a facut progrese extraordinare in domeniul studierii, educatiei si comemorarii Holocaustului, demersuri care, suntem convinsi, vor continua si in viitor. Aceasta pagina neagra a istoriei nu trebuie sã se repete. In acest sens, niciun efort nu este prea mare pentru ca tinerele generatii, si nu numai, sa cunoasca si sa inteleaga istoria Holocaustului.

Ne asteptam ca, pe viitor, terminologia legata de Holocaust sa nu mai fie folosita intr-un context fara legatura cu acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img