Senatorul Dan Marian:”Furtul politic trebuie sa inceteze imediat”

0
49

Furtul politic al primarilor trebuie sa inceteze. Este inacceptabila tentativa vicepremierului Dragnea de a legifera acest furt politic. Mai mult decat atat, este o deturnare a vointei cetatenilor si o incalcare a Constitutiei!”

Avem informatii din teritoriu conforma carora, de cateva saptamani, prin mijloace neortodoxe se deruleaza o campanie de racolare a primarilor PNL si PDL.Se fac presiuni politice pentru a se inscrie in asa-numita asociatie UNPR. Primarii sunt amenintati cu blocarea fondurilor europene, cu taierea investitiilor guvernamentale sau li se promite ca vor beneficia de fonduri daca se inscriu un Asociatia UNPR.

La aceasta initiativa de racolarea a primarilor se mai adauga una si mai grosolana. Este vorba de OUG-prin care vicepremierul Liviu Dragnea, baronul de Teleorman, doreste sa legalizeze, asa, pentru vreo doua saptamani, migratia legala a primarilor catre coalitia guvernamentala formata din PSD si UNPR. In lipsa de imaginatie politica, domnul Liviu Dragnea nu mai stie ce metode de produs voturi in favoarea lui Ponta sa mai inventeze in apropiere de alegerile prezidentiale.

Vicepremierul stie foarte bine, ca de altfel toti liderii PSD mai mari sau mai mici, ca Ponta nu are mai mult de 40% din optiunile electoratului. Acest lucru s-a vazut si la alegerile pentru Parlamentul European din mai. Degeaba se da mare Victor Ponta ca pana in turul II o sa stea la televizor cu cola si popcorn sau cucurigi, cum le mai spunem noi, moldovenii, ca nu va avea o campanie electorala usoara.
In cazul in care initiativele guvernamentale promovate de dottore Ponta si Dragnea se vor concretiza in proiecte de ordonante sau legi, vom proceda la sesizarea institutiilor abilitate. In primul rand le vom ataca in justitie pe calea contenciosului administrativ. Apoi, vom sesiza si Avocatul poporului, chiar daca acesta se misca cam greu. Iar, in cazul in care OUG la care se gandeste domnul Dragnea va fi aprobata prin lege, vom ataca legea de aprobare la Curtea Constitutionala. Si, nu in ultimul rand, vom sesiza si Comisia de la Venetia cu privire la toate aceste modificari legislative pe care PSD le initiaza cu cateva luni inainte de declansarea efectiva a campaniei pentru alegerile prezidentiale.

Si la nivelul judetului Vaslui vom monitoriza cu atentie daca exista tentative ale PSD de racolare a primarilor PNL si PDL. Noi stim ca s-a infiintat recent si Partidul Liberal Reformator al lui Calin Popescu-Tariceanu care jinduieste la alesii judeteni si locali ai PNL. Si mai stim ca si PMP-ul lucreaza cu „mijloace specifice” pentru a produce voturi pentru candidatul lor la prezidentiale. Din proprie experienta, eu stiu foarte bine ca primarii sunt preocupati de rezolvarea problemelor pe care le au in comunitate, ca puterea speculeaza acest aspect, insa intr-un final raman cu totii fideli optiunii lor politice.

Eu am toata increderea ca in campania pentru prezidentiale cei 33 de primari PNL si PDL, toti alesii nostri din CJ si consiliile locale vor lucra suta la suta pentru Klaus Iohannis. Chiar recent, domnul Iohannis a spus ca trebuie sa terminam odata cu migratia politica, trebuie sa facem politica pentru romani, pentru economie, si nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor.

Senator Dan MARIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.