marți, 21 mai, 2024

Infirmiera de la Spitalul Husi,sanctionata cu 10% din salariu

Distribuie:

Publicat:

O infirmiera de la Spitalul Husi, unde o fetita de patru ani diagnosticata cu laringita a murit, va fi sanctionata cu 10% din salariu, timp de doua luni, intrucat i-a permis bunicului copilei sa transporte trupul neinsufletit al acesteia din salon la morga, desi era responsabilitatea angajatei.

 Conducerea Spitalului Municipal Husi a decis sanctionarea cu 10 la suta din salariu, timp de doua luni, a unei infirmiere care nu a respectat atributiile de serviciu in privinta transportului cadavrelor la morga in cazul fetitei de patru ani din localitatea Bunesti-Averesti care a decedat in unitatea sanitara.

Cadrul sanitar este acuzat ca i-a permis bunicului copilei sa transporte trupul neinsufletit al acesteia din salon la morga dupa ce medicii au confirmat decesul fetitei.

”Infirmiera nu a respectat procedura in ceea ce priveste transportul pacientilor decedati din salon la morga spitalului. Responsabilitatea ii revine, conform fisei postului, acestui cadru sanitar care, impreuna cu un brancardier, autopsier sau paznicul de la poarta spitalului, dupa caz, trebuie sa transporte cadavrele la morga. Acum probabil a si cedat emotional femeia, avand in vedere conjunctura acestui caz”, a declarat, vineri, managerul Spitalului Municipal Husi, Lucia Rotaru.

 Sanctiunea a fost stabilita de o comisie formata din sase reprezentanti ai Primariei Husi si ai spitalului, pana in prezent nefiind luata insa nicio masura in ceea ce priveste actul medical, raspunderea revenind, potrivit conducerii unitatii, anchetatorilor si forurilor profesionale.

Familia fetitei, din localitatea vasluiana Bunesti-Averesti, acuza de malpraxis cadrele medicale de la Spitalul Municipal Husi, dupa ce copila in varsta de patru ani a murit in urma cu cateva zile, la 40 de minute de la internarea in unitatea medicala.

Fetita a fost diagnosticata de catre medicul de garda cu “laringita acuta, cu sindrom febril” si a primit tratament cu antibiotic. Parintii fetitei cred insa ca medicul i-a administrat antibiotic fara a i se face inainte un test in urma caruia sa se stabileasca daca este alergica la respectivul medicament.

Politistii de investigatii criminale au declansat o ancheta pentru a stabili daca este vorba de culpa medicala, fiind ridicate toate documentele de la spitalul din Husi referitoare la acest caz.

Parintii fetitei au depus plangere la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, prin care solicita explicatii cu privire la decesul fiicei lor.

”Asa cum prevad normativele in astfel de cazuri, la nivelul DSP s-a constituit comisia de malpraxis care va analiza daca a fost vorba de culpa medicala. In acest sens, au fost preluate de la Spitalul Municipal Husi foaia de observatie a pacientului (n.r.- fetita de patru ani) si toate celelalte documente medicale, care vor fi analizate de specialisti. Asteptam si concluziile medicilor legisti, iar pe 15 octombrie comisia de malpraxis se va intruni din nou pentru a analiza cazul”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Si Colegiul Medicilor a deschis o ancheta in acest caz, tot in urma unei sesizari depuse de parintii copilei.

De asemenea, conducerea spitalului face o ancheta interna in acest caz, pentru a stabili daca din punct de vedere administrativ au fost respectate toate procedurile prevazute de regulamentul de organizare si functionare a unitatii spitalicesti.

Conducerea Spitalului Municipal Husi declara, vineri, ca medicul Floreta Bianu, care i-a aplicat tratamentul fetitei de patru ani, s-a invoit pentru mai multe zile, in conditiile in care trebuie sa se prezinte in fata organelor de ancheta pentru a da explicatii cu privire la acest caz.(sursa:medifax.ro)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img