marți, 7 mai, 2024

Dezastru in Siria! Un avion rusesc a fost dobarat de fortele militare din Damasc

Distribuie:

Publicat:

O aeronava militara ruseasca cu 14 persoane la bord a disparut de pe radar in noaptea de luni spre marti in timp ce zbura in spatiul aerian al Siriei, deasupra Marii Mediterane, au transmis reprezentantii Ministerului Apararii din Rusia, citati de BBC. Potrivit CNN, aeronava a fost doborata din greseala chiar de fortele regimului sirian.

„Conexiunea cu echipajul aeronavei I1-20 a fost pierduta deasupra Marii Mediterane”, se arata intr-un comunicat emis de Minister. Incidentul a avut loc luni, la ora locala 23.00, la aproximativ 35 de kilometri distanta de coasta siriana. Aeronava Ilyushin I1-20 se intorcea la baza militara rusa din Hmeimim. Aeronavei i s-a pierdut urma in timpul unui atac coordonat de patru aeronave militare israeliene F-16 asupra provinciei Latakia din Siria, conform agentiei ruse de presa TASS.

 

In momentul disparitiei aeronavei, radarul aerian a detectat mai multe rachete lansate de pe fregata franceza Auvergne, prezenta in zona. Momentan nu se cunosc informatii despre starea celor aflati la bord. Autoritatile au lansat o operatiune de salvare, coordonata de personalul de la baza Hmeimim. Un purtator de cuvant al armatei franceze a negat implicarea Frantei. „Armata franceza neaga orice implicare in acest atac”, a declarat acesta.

Reprezentantii armatei israeliene au refuzat sa comenteze incidentul si implicarea avioanelor sale in atac.„Nu comentam asupra rapoartelor straine”, au transmis acestia. De asemenea, si reprezentantii Pentagonului au negat orice implicare. „Rachetele nu au fost lansate de armata americana. Nu avem nimic de adaugat”, a declarat un purtator de cuvant. Conform CNN avionul militar rus a afost doborat din gresala de fortle guvernamentale siriene in timp ce incercau sa intercepteze un atac cu rachete al Israelului. Rusia a initiat atacuri militare in Siria in anul 2015, la cererea presedintelui sirian Bashar al-Assad. Conflictul a provocat pana in prezent moartea a peste 350.000 de persoane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img