Un dascal vasluian s-a imbatat la Catedrala si a facut scandal, iar preotul le-a luat pelerinilor 6 mii de lei

0
102

Cateva sute de vasluieni au mers duminică, 25 noiembrie in capitala ca sa asiste la Sfintirea Catedralei Manturirii Neamului. Evenimentul anuntat a fi unul istoric a fost in realitate o dezamagire pentru unii credinciosi turmentati. Dupa ce au strabatut sute de kilometri pentru a participa la sfințirea Catedralei Naționale, vasluienii si-au pierdut rabdarea. Infranti de frig, oboseala si suparare, unii si-au inecat amarul in alcool.
 

Este si cazul dascalului de la Biserica Sfintii Voievozi Mihail si Gavril din Tanacu. Enervat la culme ca nu poate intra in interiorul cladirii, Marcel Carare s-a imbatat si a facut un scandal monstru. S-a luat la harta cu jandarmii care au fost nevoiti sa il scoata cu forta din randul enoriasilor care asteptau sa viziteze Catedrala. “A baut vin, a avut luat de acasa. Tot drumul a baut. S-a enervat ca trebuie sa stam la rand! A inceput sa tipe si sa spuna ca el pleaca acasa. Si-a sunat nevasta si ii reprosa ca ea l-a obligat sa vina. L-au luat jandarmii”, au spus enoriasii din Tanacu. Reprezentantii Jandarmeriei Bucuresti au confirmat incidentul, dar au afirmat ca nu l-au sanctionat contraventional pe dascalul Marcel Carare.
 

Batrani obligati sa plateasca pentru a participa la “Umilirea Neamului”

Preotii din jurul Vasluiului s-au mobilizat la ordinul habarnistului protopop Adrian Chirvasa. Slujitorii Domnului au convins enoriasii sa mearga la Bucuresti, iar cand au vazut ca oamenii sunt usor de pacalit s-au gandit cum sa puna de o afacere. Preotilor li s-a sugerat sa contribuie, culmea, din donațiile credincioșilor, să-i ducă pe pelerinii fara posibilitati la sfintirea Catedralei. Preotii nostri nici nu au vrut sa auda de un asemenea sacrilegiu si nu au contribuit la plata transportului.
 

Ramasi cu obiceiurile deprinse de la desfranatul Preasfintit porno, Corneliu Onila, popilor le-a venit ideea ca nu ar fi rau sa bage taxe „de pelerinaj”. Este si cazul preotului din Tanacu, Constantin Capitanu care s-a gandit ca poate sa isi buzunareasca enoriasii.

Astfel, cei aproape 60 de credinciosi din Tanacu au fost obligati sa rupa din pensiile lor mici cate 100 de lei si sa ii dea preotului. “Noi am vrut sa mergem, am platit 100 de lei. Vecina a dat 150. Fiecare a platit. Parintele ne-a spus ca banii sunt pentru autocar si ca trebuie sa ne luam la noi mancare si apa”, a spus o batrana din Tanacu.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.