luni, 15 aprilie, 2024

Copii lăsați în câmp, la Botoșani, după ce șoferul microbuzului școlar a fost amendat de polițiști

Distribuie:

Publicat:

Șapte copii și un însoțitor din comuna Mihălășeni, județul Botoșani, s-au confruntat cu o situație periculoasă vineri, 20 octombrie, când șoferul microbuzului școlar care îi transporta acasă a fost amendat de către polițiști pentru că depășise limita legală de pasageri, potrivit informațiilor furnizate de Monitorul de Botoșani.

Situația a devenit tensionată după ce mai multe sesizări cu privire la transportul supraglomerat al elevilor au fost semnalate autorităților. Când microbuzul școlar a fost oprit pentru verificări, la doar 5 kilometri de destinație, polițiștii au descoperit că se aflau în vehicul 24 de persoane, cu 7 mai mult decât numărul maxim permis de lege.

În consecință, șoferul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.160 de lei și i s-a cerut să lase să coboare cel puțin 7 pasageri, cu promisiunea că se va întoarce ulterior pentru a-i prelua. Întrucât acesta era frustrat de amendă, inițial a refuzat să se întoarcă pentru a prelua restul copiilor, care rămăseseră lăsați într-o zonă izolată.

Mai erau câțiva kilometri, puteau să-l lase pe șofer să termine cursa cu toții copiii”. Alți spun că responsabili de situație sunt cei de la primărie: ”Îmi pare rău de șofer, el nu are nicio vină. Șefii îl pun să conducă așa, să nu facă prea multe drumuri”.

A fost necesară o serie de apeluri telefonice pentru a-l convinge să revină și să preia elevii lăsați în mijlocul câmpului. Ulterior, Consiliul Județean Botoșani a anunțat că comuna Mihălășeni se numără printre localitățile care vor beneficia de microbuze școlare ecologice, cunoscute ca “microbuze verzi,” într-un efort de a îmbunătăți siguranța transportului școlar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img