joi, 30 mai, 2024

Copilul de geniu care la 8 ani recită opere întregi din Eminescu: „Îl iubește”

Distribuie:

Publicat:

Copilul prodigiu din Botoșani, Rareș Andrei Prisacariu, la doar 8 ani, impresionează pe toată lumea recitând opere întregi ale marelui poet Mihai Eminescu. Succesul său s-a concretizat și în câștigarea prestigiosului concurs “Românii au talent”.

Dacă privim la Arthur Schopenhauer, care susține că “orice copil este în felul lui un geniu şi orice geniu este în felul lui un copil”, Rareș, la vârsta fragedă de 8 ani, se dovedește a fi un adevărat geniu. Talentul său nu se rezumă doar la o memorie excepțională, ci și la abilitatea remarcabilă de a transmite emoții, de a extrage mesajul și de a-l oferi publicului nealterat, nepolitizat și neinfluențat de circumstanțe exterioare.

Rareș Prisacariu a captivat întreaga țară cu abilitățile sale oratorice de excepție, câștigând inimile telespectatorilor care l-au votat și, astfel, obținând premiul mare în valoare de 120.000 de euro la “Românii au talent”.

Mama sa dezvăluie că Rareș îl iubește pe Eminescu cu adevărat: “Îl adoră. Și nu din perspectiva noastră. Când merge la Ipotești, el se conectează cu adevărat la lumea de acolo. Mi-a spus că nu vrea să plece niciodată din Botoșani pentru că asta ar însemna să îl părăsească pe Eminescu. I-am explicat atunci că nu poți să îl părăsești pe Eminescu pentru că el este mereu acolo cu tine, la fel cum este și bunica lui, despre care vorbește și simte mult, chiar dacă mama mea nu mai este de aproape 13 ani. Vorbește mereu despre Eminescu ca și cum ar vorbi despre un prieten.”

Este evident că Rareș deține o capacitate excepțională de memorare, depășind limitele obișnuite și plasându-l în rândul micilor genii.

În propria sa declarație, Rareș subliniază legătura profundă cu țara sa: “Îmi iubesc foarte mult țara și am foarte mare respect pentru ea. Eu niciodată nu vreau să plec în altă țară, eu vreau să rămân în România.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img