vineri, 29 martie, 2024

Cum este vazut Guvernul Grindeanu in presa internationala

Distribuie:

Publicat:

Investirea noului guvern al Romaniei, condus de Sorin Grindeanu, nu a trecut neobservata in presa internationala, chiar daca nu a facut atat de multe valuri ca nominalizarea lui Sevil Shhaideh. Jurnalistii noteaza ca in acest fel se termina o perioada de cateva saptamani de incertitudine pe scena politica din Romania.

New York Times a scris ca noul premier, Sorin Grindeanu, a promis ca guvernul pe care il conduce va creste salariul minim si va crea locuri de munca mai bine platite, astfel incat romanii sa nu mai plece in strainatate. Jurnalistii americani il citeaza insa si pe presedintele Klaus Iohannis, care a indemnat noul cabinet sa intareasca justitia si sa sustina orientarea euro-atlantica a Romaniei. Si agentia de presa italiana ANSA l-a citat pe Klaus Iohannis, care le-a spus noilor ministri ca au o misiune grea, deoarece trebuie sa indeplineasca ce au promis in timpul campaniei electorale.

Deutsche Welle noteaza ca noul guvern va incetini lupta anticoruptie, o cerinta Romaniei inca de la aderarea la UE. De asemenea, jurnalistii germani amintesc ca ultimul guvern PSD a cazut dupa tragedia din clubul Colectiv, care a declansat ample proteste impotriva coruptiei la nivel inalt, arata Digi24.

Sputnik Moldova, filiala de la Chisinau a agentie de presa controlata de Kremlin, aduce elogii noului guvern. Jurnalistii spun ca Liviu Dragnea a fost eroul zilei de ieri si ca opozitia si-a acceptat infrangerea. De asemenea, o compara de Raluca Turcan, presedintele interimar al PNL, cu Corneliu Vadim Tudor, pentru discursul impotriva PSD si ALDE de la tribuna Parlamentului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img