luni, 15 aprilie, 2024

Cum s-a petrecut accidentul din Galați, în care un cuplu din Ucraina a fost spulberat pe trecere de un șofer de 19 ani. Valentyna a pierdut copilul

Distribuie:

Publicat:

Visul lor de a deveni părinți a fost distrus pe o trecere de pietoni din Galați. Un cuplu ucrainean a fost grav lovit de un șofer în vârstă de 19 ani, iar tragedia s-a soldat cu pierderea copilului și intrarea soției, însărcinate în luna a opta, în comă. Aceasta nu este prima tragedie de acest gen în zonă, deoarece cu doar o lună în urmă, o femeie în vârstă de 68 de ani a fost ucisă de un șofer băut pe aceeași trecere de pietoni.

Accidentul a fost capturat de camerele de supraveghere și a avut loc pe un bulevard intens circulat din Galați. Trecerea de pietoni, semnalizată corespunzător cu semafor și marcată vizibil cu roșu pe asfalt, nu a fost suficientă pentru a preveni tragedia. În ciuda precauțiilor luate de cuplul de ucraineni, o mașină a venit cu viteză în momentul în care aceștia se aflau la jumătatea zebrei.

Reporterul Adrian Obreja relatează că șoferul, aflat pe banda unu, a schimbat brusc benzile atunci când a ajuns la trecerea de pietoni, trecând pe banda doi și lovind grav cei doi soți. Șoferul, care obținuse permisul cu șapte luni în urmă, a trecut pe culoarea galbenă a semaforului fără a reduce viteza, conform poliției.

Cu câteva secunde înainte de impact, cei doi părinți în așteptare se oprise pe scuarul din mijlocul drumului pentru a se asigura că pot traversa în siguranță. În ciuda eforturilor de a evita tragedia, destinul lor a fost schimbat într-o clipă.

Martorii, inclusiv un deputat aflat în zonă, au sunat de urgență la 112 și au încercat să acorde primul ajutor victimelor. Laurențiu Gîdei, un martor, povestește cum a încercat să îngrijească femeia grav rănită, care avea sânge în jurul capului și respira greu.

Valentyna, în vârstă de 30 de ani, și Aleksandr, în vârstă de 31 de ani, au fugit din calea războiului acum un an și își așteptau cu nerăbdare copilul. Visul lor de a fi părinți a fost distrus, iar fătul a decedat. Valentyna este acum în comă, cu hemoragie la creier, ținută în viață de aparate.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați, Cristian Onișor, a explicat că a fost necesar să se facă un avort chirurgical, deoarece pacienta avea leziuni grave la nivel toracic și abdominal. Soțul, deși șocat, prezintă o stare relativ bună.

Testele au arătat că șoferul nu consumase alcool sau droguri, dar autoritățile subliniază că schimbarea haotică a benzilor și trecerea neregulamentară pe trecerea de pietoni au fost factori cheie în producerea tragediei. Această poveste dureroasă amintește de un alt incident similar petrecut cu o lună în urmă pe aceeași trecere de pietoni, subliniind necesitatea măsurilor adecvate pentru siguranța pietonilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img