luni, 6 mai, 2024

Cum si-a batut joc Buzatu de vasluieni: a refuzat sa se intalneasca cu Ciolos, la Iasi!

Distribuie:

Publicat:

Material de propaganda electorala

SMECHERUL DE LA JUDET… Dumitru Buzatu nu a fost de gasit, ieri, in sediul Consiliului Judetean. Oficial, de la cabinetul presedintelui CJ Vaslui ni s-a spus ca este “plecat in delegatie”, fara a afla unde anume. Buzatu nu a mers la Iasi, acolo unde a venit premierul Ciolos si cum ar fi fost normal sa se intample. Premierul a venit in capitala Moldovei tocmai pentru a discuta despre problemele din judetele Iasi si Vaslui, sperand ca se va intalni cu conducerile celor doua judete. De la Vaslui, surpriza! Nici Buzatu sau vreunul din cei doi vicepresedinti de la CJ Vaslui nu au mers la intalnirea cu premierul, singura oficialitate de “rang inalt” din judetul nostru fiind primarul Barladului, Dumitru Boros. Presedintele PSD Iasi, care este si seful Consiliului Judetean, Maricel Popa, a mers la intalnirea cu Ciolos, a cerut sa se rezolve problemele judetului vecin, numai pesedistii de la CJ Vaslui au fost mai smecheri si nu s-au prezentat deloc. In acest timp, Buzatu dadea declaratii catre presa, spunand ca sunt “vrajeli de tehnocrati”. Ori, Vasluiul are mari probleme cu infrastructura, sunt probleme sociale numeroase, multe primarii au nevoie de fonduri pentru proiectele europene, lucruri care ar fi trebuit discutate la Iasi, mai ales ca au ajuns in capitala Moldovei mai multi ministri importanti din Guvern. Se pare ca pentru Buzatu a fost mai importanta campania PSD in cine stie ce sat al Vasluiului, decat o discutie deschisa cu prim-ministrul Romaniei.

Premierul Dacian Ciolos a fost, ieri, intr-o vizita de lucru la Iasi. Acesta a avut intalniri cu autoritatile locale si judetele din Vaslui si Iasi (de la Vaslui au venit mai multi primari de comune si primarul Barladului, Dumitru Boros, insa nu si presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu), la sediul prefecturii. Primul ministru a fost insotit de catre vicepremierul Vasile Dincu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Dragos Paslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Dragos Dinu, ministrul Fondurilor Europene, Catalin Homor, directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ionel Danca, consilier de stat Cancelaria Prim-ministrului. Premierul a admis ca au existat greseli in actul normativ in baza caruia au fost diminuate salariile unor categorii de angajati din sistemul de invatamant, afirmand totodata, la intalnirea cu un grup de reprezentanti ai Uniunii Sindicatelor Libere din invatamantul Preuniversitar din judet, ca Guvernul va incerca sa repare erorile produse prin Ordonanta 20/2016. Sindicalistii i-au reprosat premierului ca salariile din educatie sunt ”mizerabile” si ca nu sunt construite scoli noi, el promitandu-le ca saptamana viitoare vor putea fi ”clarificate cateva lucruri”. “Am stat de vorba si cu cei din educatie, si cu cei de la Fortus. Cu cei din educatie sunt cateva lucruri care cred ca pot fi clarificate saptamana viitoare. Referitor la cei de la Fortus, voi sta de vorba saptamana viitoare cu cei din conducerea Ministerului Economiei si cu sefii Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului, sa vedem ce solutii pot fi gasite. Le-am explicat celor de la Fortus ca solutiile nu stau in pixul prim-ministrului. Este o companie cu capital de stat, dar care functioneaza dupa anumite reguli, insa o sa vad ce se poate face pentru ca salariile restante sa poata fi platite cu prioritate in programul pe care il are AAAS legat de Fortus”, a declarat premierul Ciolos.

Suntem ai nimanui, aici, la Vaslui. Unde a disparut Buzatu?

De la Vaslui, au participat la intalnirea cu Ciolos mai multi primari sau reprezentanti ai primariilor. Au venit primarul Vasluiului, Dumitru Buzatu, primari sau reprezentanti de primarii de la Falciu, Bacani, Codaiesti, Cretesti, Puiesti, Grivita, Laza, Oltenesti, Pochidia, Rafaila, Rebricea, Suletea, Tanacu, Pogonesti, Dragomiresti. Fostul prefect al judetului, Daniel Olteanu, a mers si el la intalnirea cu premierul Ciolos. “Mi-a fost necaz sa vad ca niciun reprezentant al Consiliului Judetean nu a venit la intalnirea cu premierul. In schimb, l-am vazut pe presedintele PSD Iasi, Maricel Popa, cel care este si presedinte al Consiliului Judetean, cum a venit si a discutat cu premierul si, la final, i-a inmanat o mapa cu problemele Iasului. Am auzit ca dl. Buzatu nu a venit, spunand ca e satul de gargara, dar trebuie sa spunem vasluienilor ca de 25 de ani domnia-sa se tine numai de gargara la adresa vasluienilor si, iata, am ajuns pe ultimul loc in Romania, ca nivel de dezvoltare economica. Ne-am saturat sa vedem cum familia Buzatu si prietenii sai au pus stapanire pe judet, mai mult candideaza cu toti la Parlament, cu catel si purcel. Este timpul sa-i spunem lui Buzatu sa ne lase in pace, vasluienii au nevoie de oameni care sa se gandeasca la binele acestui judet, nu de clanuri care controleaza judetul, cum este clanul mafiot al lui Buzatu”, a spus Daniel Olteanu, candidatul PNL Vaslui la Camera Deputatilor, dupa sedinta de la Iasi. Nu este pentru prima data cand Buzatu si da cu tifla lui Ciolos si se da in spectacol, in mod gratuit. In vara, acesta si transmitea lui Ciolos ca “Primriile din judetul nostru au o stare financiara infloritoare. Nu le lipsesc banii, au de toate, nu au deloc nevoie de o rectificare bugetara. Imi imaginez ca acestea sunt concluziile la care au ajuns cei din Guvern, din moment ce, la repetatele noastre solicitari de fonduri, nu am primit niciun raspuns. Probabil, de prin birourile de la Guvern, cei care ne conduc au impresia ca in teritoriu curge lapte si miere”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img