luni, 15 aprilie, 2024

Cunoscut om de afaceri din Suceava, arestat după ce a vândut un Ferrari care nu îi aparține

Distribuie:

Publicat:

Bogdan Vasile Pascari, un cunoscut om de afaceri din Suceava, care activează în domeniul imobiliar, a fost arestat preventiv sub acuzația de înșelăciune, după ce a vândut fictiv un Ferrari pentru suma de 85.000 de euro, fără a mai fi proprietarul mașinii. Incidentul a fost descoperit în urma unei anchete efectuate de Poliția Capitalei, iar Pascari este și cercetat în legătură cu alte înșelăciuni imobiliare.

Conform declarațiilor Poliției Capitalei, evenimentele s-au desfășurat între aprilie și iulie, când Bogdan Vasile Pascari, în vârstă de 47 de ani, a indus în eroare reprezentantul unei firme din străinătate, mințindu-l că îi va vinde un autoturism de lux, un Ferrari California. Pentru a susține această înșelătorie, omul de afaceri a falsificat un document de vânzare al mașinii, deși nu mai era proprietarul acesteia.

În urma falsificării documentului, Bogdan Pascari a convins persoana vătămată să transfere suma de 85.000 de euro într-un cont bancar, susținând că aceasta este contravaloarea autoturismului. De asemenea, pentru a întări înșelătoria, Pascari a transmis înscrisul falsificat reprezentantului persoanei vătămate în data de 28 aprilie 2023.

De asemenea, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a precizat că nu este prima dată când Ferrari-ul California a fost vândut de Bogdan Vasile Pascari. Acesta a fost inițial reținut și ulterior Judecătoria Sectorului 1 a emis un mandat de arestare preventivă pe numele său.

Cu toate acestea, evenimentele actuale nu sunt singurele probleme cu care se confruntă Bogdan Vasile Pascari. Presa locală a relatat că în luna august, Pascari a fost pus sub acuzare într-un alt dosar care vizează înșelăciuni imobiliare. În calitate de administrator al SC Alpha House Construct SRL, el ar fi înșelat opt persoane, cărora le-a promis că le va vinde apartamente într-un bloc construit de firma sa în cartierul sucevean Zamca, în schimbul achitării unui avans. Prejudiciul în acest dosar este estimat la 378.333 de euro.

Bogdan Vasile Pascari a negat constant acuzațiile și a invocat situația specială din perioada pandemiei de Covid, când prețurile la materialele de construcții au crescut semnificativ, motiv pentru care a solicitat ulterior sume mai mari pentru apartamentele promise.

În prezent, omul de afaceri se află în custodia autorităților și așteaptă judecarea cazurilor sale, atât pentru înșelăciunea legată de vânzarea falsă a Ferrari-ului, cât și pentru înșelăciunile imobiliare de care este acuzat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img