joi, 30 mai, 2024

Decizia care schimbă cursul războiului: când vor trimite SUA armele în Ucraina

Distribuie:

Publicat:

Pentagonul este pregătit să trimită ajutor militar către Ucraina imediat ce Senatul va vota pachetul de asistență, planificat să fie semnat de Biden în zilele următoare. Astfel, în mai puțin de o săptămână, unele arme vor ajunge pe câmpul de luptă, conform informațiilor furnizate de Mediafax și Washington Post, care citează oficiali americani.

Departamentul Apărării, conștient de amenințarea continuă pe care o reprezintă forțele rusești pentru Ucraina, a început să pregătească un pachet de ajutor încă de dinaintea votului, în efortul de a accelera livrarea acestuia. Această mișcare vine ca răspuns la preocupările exprimate de mai multe ori în legătură cu riscul ca Ucraina să fie copleșită de forțele rusești în lipsa unei acțiuni imediate din partea Statelor Unite.

În timp ce Statele Unite se pregătesc să ofere sprijin militar Ucrainei, oficiali ruși au emis critici aspre la adresa acestei decizii. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a comparat implicarea SUA în conflictul ucrainean cu eșecurile din Vietnam și Afganistan, subliniind un posibil deznodământ nefericit al acestei intervenții.

Iar potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (Isw), forțele rusești ar putea profita de intervalul de timp înainte de sosirea noului ajutor militar în Ucraina pentru a intensifica atacurile. Această analiză subliniază importanța unei acțiuni rapide și coordonate din partea comunității internaționale pentru a contracara amenințarea reprezentată de agresiunea rusească în regiune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img